Djurgårdens svar på uppgifterna om NHL-forwarden

”Jag håller givetvis kontakt med marknaden och med spelares agenter”

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Foto: Duane Burleson / TT

NHL-forwarden Dimitri Timashov, 23, placeras i Djurgården.

Något som strategiske sportchefen Joakim Eriksson förnekar: 

– Uppgifterna stämmer inte, vi har inte möjlighet att skriva korttidsavtal med NHL-spelare, säger han.

Dimitri Timashov var med i det svenska JVM-laget 2016 och har tillbringat de sex senare åren i Nordamerika. Den gångna säsongen fick han göra NHL-debut med Toronto Mapel Leafs med trejdades under säsongen till Detroit. 

Enligt uppgifter till Hockeysverige ska Timashov vara högaktuell för en flytt till Djurgården, en klubb han spelade i som junior. Först talades det om ett korttidskontrakt fram till november.

Men det är inte aktuellt enligt Joakim Eriksson:

– Uppgifterna i Expressen (som hänvisar till Hockeysverige) stämmer inte. Jag håller givetvis kontakt med marknaden och med spelares agenter och har då varit i kontakt med Timashovs agent, men vi har inte möjlighet att skriva korttidsavtal med NHL-spelare, säger Eriksson. Däremot är han öppen med att Djurgården kan komma att förstärka laget, men det kräver att utvecklingen går åt rätt håll med publik på matcherna: 

– Som vi förmedlat tidigare så är vi en back och en forward kort i ordinarie lagbygge. Men vi avvaktar just nu besked om huruvida när publik kommer att tillåtas på arenorna, vilket påverkar ekonomin, och vi kommer att fortsätta följa lagets spelmässiga utveckling under inledningen på säsongen innan vi tar något beslut om eventuella rekrytering.

Publicerad:

LÄS VIDARE