Polarna möts i heta semifinalen: ”Det blir tufft på isen”

avMattias Karlsson

Färjestad–Djurgården är ett klassiskt rivalmöte.

Dick Axelsson möter sina polare i Färjestad, Linus Johansson möter sina polare i Djurgården.

– Det blir tuffa dueller på plan, sedan får man snacka efteråt, säger Djurgårdens stjärnforward Daniel Brodin som har tät kontakt med Linus Johansson.

Direkt efter att lagen blev klara för SM-semifinal kom tugget i gång.

Djurgårdens stora profil Dick Axelsson kom från Färjestad till Djurgården till den här säsongen, han har pratat om att han har många vänner i Färjestad och att det ska bli något speciellt att möta dem i semin.

– Han är grinig och ramlar enkelt. Han håller alltid på, säger Färjestads vindsnabbe forward Michael Lindqvist om sin kamrat i fjolårets succékedja.

Foto: BILDBYRÅN
Dick Axelsson och Linus Johansson.

”På isen kör man”

Färjestads glödhete center Linus Johansson gick motsatt väg inför den här säsongen för att få en mer ledande roll och något bättre betalt.

Många av spelarna i Djurgården är bra fortsatt polare med Linus Johansson och har hållit tät kontakt, en av hans allra bästa vänner har varit powerforwarden Daniel Brodin.

– Vi ringer och surrar ibland, när man har spelat ihop och fastnat för varandra så försöker man hålla kontakten fastän man spelar i olika lag. Jag och Linus är bra polare, men inte ute på isen för då kör man bara, säger Brodin.

”Stark med pucken”

Hinner ni träffas något också?

– Bara när vi har spelat med Tre Kronor, då har vi umgåtts. Annars har det varit svårt att hinna med.

Känns det speciellt att möta honom på isen?

– Som det har blivit känner man ju spelare i de flesta motståndarlag, jag har snackat mycket med Markus Ljung i HV71 och Marcus Högström borta i USA från förra säsongens lag också. När man möts på plan smäller man bara på och är tuffa mot varandra, vi får se hur det blir när Linus och jag kommer att mötas så tätt.

Linus är ganska bra på att snacka på isen va?

– Han är en skicklig center som är stark med pucken och bra på att teka. Det är det som jag tycker utmärker honom mest, något annat har jag inte märkt så mycket av.

”Ser fram emot mötet”

Daniel Brodin är känd för att tackla mycket och hårt, med sin uppoffrande spelstil har han blivit en stor supporterfavorit.

På de sex SM-kvartsfinalmatcherna mot Skellefteå gjorde den 29-årige stockholmaren två mål och två assist.

– Det var tajta matcher mot Skellefteå, men skönt att vi lyckades ta det på sex matcher. Nu är det bara Färjestad som gäller, de spelade väldigt tufft mot HV71 i kvartsfinalen så det gäller att vi är vakna och pigga, säger Brodin.

Det såg ut att finnas mycket energi i både dig och resten av laget på fredagsträningen?

– Jag är laddad för det som kommer, det blir en rolig semifinal och det här ser jag fram emot. Det är ett klassiskt möte som alla säger – Färjestad är ett bra och tufft lag, det kommer att bli tajta matcher, säger Brodin.

Första matchen i bäst av sju i SM-semifinalen mellan Färjestad och Djurgården spelas i Karlstad på lördagseftermiddagen.

Lagen har mötts i flera uppmärksammade slutspelsserier mellan åren och spelarövergångar mellan lagen var tidigare mycket ovanligt.