Lias Andersson i slagsmål med superstjärnan

Boston-coachen: ”De var respektlösa”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Lias Andersson hamnade i sitt första slagsmål i NHL i natt – med Bostons superstjärna Patrice Bergeron!

– Deras ynglingar var överhuvudtaget lite respektlösa, säger Boston-coachen Bruce Cassidy medan man i Rangers-lägret muttrar om Andersson straffades bara för att han råkade hamna i gruff med en mer berömd spelare.

Det var i slutet av andra perioden i mötet mellan Rangers och Bruins som Lias Andersson presenterade sig för publiken i TD Garden.

Under en närkamp vid sargen träffade han Patrice Bergeron i huvudet med vad som såg ut som en oavsiktlig axel – men Bostons stjärncenter uppfattade smällen som överlagd och började slåss med den 20-årige svensken.

– Rangers ynglingar var överhuvudtaget lite respektlösa där ute, säger Bruins-coachen Bruins Cassidy på sin presskonferens efteråt.

”Vem straffas hårdast?”

Backbjässen Zdeno Chara var inne på samma linje efter bråket och åkte förbi Rangers bås och hotade att ”ta” Mika Zibanejad om de tänkte fortsätta spela ”på det sättet”.

I Rangers-lägret fnyser man dock mest åt att Lias fick två minuter extra utvisning efter bråket.

– Lias Andersson mot Bergeron…vem tror du straffas hårdast, säger coachen David Quinn till New York Post.

Någon hämnd på Zibanejad utmättes aldrig. Däremot hamnade Lias i nytt gruff när David Backes sökte upp honom i slutet av tredje för lite uppfostran…

1 av 3 | Foto: NBCSN
Lias Anderssons tackling mot Bergeron

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM