Wallmark: ”Var säsongens skönaste seger”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Streckstriden i den östra NHL-konferensen tajtades till våldsamt i natt.

Columbus, som hade tänkt att de skulle säkra en slutspelsplats, åkte på storstryk mot Boston – samtidigt som Carolina vann mot Toronto och Montreal mot Tampa.

– Vi hade gett oss fan på en hundraprocentig insats och tog säsongens hittills skönaste seger, säger svenske Hurricanes-centern Lucas Wallmark till Sportbladet efter 4-1-triumfen i Scotiabank Arena.

Intrycket att för mycket avgjorts i NHL innan grundseriens upplopp börjar komma på skam.

I öst är kampen om de sista två wild card-platserna sedan i natt tvärtom ett tvättäkta drama – och det lär inte avgöras förrän i allra sista omgången på lördag.

Columbus hade för sin del chans att säkra sin playoff-status – de behövde vinna hemma mot Boston samtidigt som Montreal, precis under strecket, förlorade mot Tampa – men natten slutade tvärtom på sämsta tänkbara sätt för John Tortorellas krigare.

De blev ordentligt uppläxade av inspirerade Boston-björnar och förlorade med 6-2.

– Vi fick vad vi förtjänade. De var mycket bättre än oss. Men vi har redan lämnat den här matchen bakom oss och fokuserar på nästa, säger coachen John Tortorella.

1 av 3 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

”Säsongens skönaste seger”

Det är nog bäst det, för inte nog med att de förlorade själva. Samtidigt lyckades Montreal slå överlägsna seriesegrarna med 4-2 – efter mål av bland annat finländska duon Joel Armia och Artturi Lehkonen – varmed de nu står på samma poäng som Columbus. Och i Toronto klappade Carolina till Maple Leafs med 4-1, vilket betyder att de övertog den första wild card-platsen från Ohio-laget och nu har en poäng mer.

– Det var helt klart säsongens skönaste seger. Dels med tanke på hur mycket som står på spel just nu, dels med tanke på hur vi spelade, säger Hurricanes-svensken Lucas Wallmark när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Vi hade gett oss fan på hundraprocentig insats, alla hade lovat att göra säsongens bästa match, och det lyckades vi med. De fick verkligen inte mycket utrymme.

Carolina har inte nått slutspelet på tio år, men hela den här säsongen – när de bortsett från i några korta svackor spelat lysande hockey och vunnit åtminstone den yngre publikens hjärtan med sina spektakulära segerfester – har pekat mot att den torkan ska ta slut i vår. 

– Ja, instämmer Lucas, det känns som vi gjort oss förtjänta av det. Och nu har vi det i egna händer. Det är det viktiga.

Svensk gjorde sitt första mål för Boston

De har New Jersey (hemma natten till fredag) och Philadelphia (borta natten till söndag) kvar att möta. För Columbus återstår två bortamatcher, mot New York Rangers (natten till lördag) och Ottawa (natten till söndag), medan Montreal spelar borta mot Washington (natten till fredag) och hemma mot ärkerivalen Toronto (natten till söndag).

Det blir sannolikt rafflande ända in i kaklet.

Noterbart i övrigt:

Marcus Johansson gjorde sitt första mål för Boston i matchen i Columbus – och omdebatterade retstickan Brad Marchand kunde, för första gången i NHL-karriären, fira sin 100:e poäng.

Se nattens resultat i målservice

Marcus Johansson
Foto: Paul Vernon / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Marcus Johansson
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!