Dif: Du är för tjock Dragan

HOCKEY

Nu sätts talangen på hårdbantning

Djurgårdens krav på nye stjärnan:

Banta 13 kilo.

– När Dragan Umicevic kom till oss var hans värden inte de bästa. Vi vill att han går ned ett antal kilo, säger Charles Berglund, andretränare i Djurgården.

Foto: För rund 101 kg – det är för mycket för att spela i Djurgården, nu har Dragan Umicevic satts på bantning inför kommande elitseriesäsong.

I mitten av maj skrev Södertälje-talangen Dragan Umicevic på för Djurgården.

Landslagsmeriterade Umicevic läkarundersöktes och han fick göra fystester.

Det var när Dragan Umicevics testvärden analyserats färdigt av fystränare Patrick Högberg och Christian Schumacher som domen kom från klubbledningen.

Specialprogram

– Han väger för mycket. Som jag ser det har han ätit för mycket gott och tränat för lite. Men vi har arbetat fram ett program för Dragan med fokus på en ny kosthållning och mycket hjärta- och lungträning, säger Hans Särkijärvi, Djurgårdens huvudtränare.

När Dragan vägde in hos Djurgården stannade vågen på 101 kg, som var fördelat på 185 cm. Hans lungkapacitet låg på 50.

– Spelar man i Djurgården ska man ha en lungkapacitet på minst 60 ml/kg, det är vårt riktvärde. 50 är lågt. Ligger man strax under 50 så är det som att man kommer ifrån gatan, säger Hans Särkijärvi.

Och redan på två månader har Djurgårdens specialprogram gett resultat.

– Ja, Dragan har gått ned sju åtta kilo redan. Det är vi jättenöjda med. Men har får inte gå ned för snabbt och han måste bygga på sig muskler samtidigt. Det måste vara harmoni i viktnedgången, säger Charles Berglund.

Mål – 88 kg

Målsättningen är att Dragan ska gå ned till 88 kilo när elitserien startar i september.

Dragan Umicevic har länge kallats för en stor hockeytalang. Nu har han hunnit bli 21 år och det är dags att ta steget från talang till elitseriestjärna.

Den gångna säsongen gjorde han 22 poäng på 43 matcher i Södertälje. Han var även med i Tre Kronor under en turnering i Euro Hockey Tour.

FAKTA

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM