Sjätte segern i rad för Rögle

HOCKEY

Gunnar Persson: Vi gjorde vad vi skulle

Rögle fortsätter vinna i hockeyallsvenskan, nu 4–0 ( 2–0, 0–0, 2–0) mot Halmstad. Obesegrat och sjätte trevliga slutsignalen för spelarna.

Och för tränaren:

– Vi gjorde vad vi skulle, sade tränaren Gunnar Persson.

I onsdags gjorde Rögle mer än ”vad vi skulle”. Knockade favorittippade Malmö Redhawks vars återtåg till elitserien tvärbromsade på Ängelholms station.

Rögles tuffar på–det har det gjort i mer än tio år. Så länge sedan är det som ”de grönvita” var i smöret.

– Efter Malmömatchen var det väldigt trötta kroppar. Efter en riktigt urladdning. Men den satt inte i, det handlade om att spela mot ett lag som har en annan stil. Det var ingen höjdarematch. Men vi vann, sade Rögles tränare till TT.

Söndagens föreställning i Ängelholm hade mer stämpeln riv och slit än fart och elegans.

– Det var ingen struktur i spelet, över matchen. Då blir det som det blev. Men vi vann.

Kenny Jönsson – med över tio succéfyllda år i NHL – styr och ställer. Han sköt in 1–0 efter tre minuter. Var inblandad i mycket som vanligt. Och han såg till att Rögle dödade matchen med Kristofer Starcks 3–0 i början av den sista perioden.

– Vi gjorde vad vi skulle. Och höll nollan. Vi är ganska trygga i vårt sätt att spela. Och vi har ett jämt lag, det spelar ingen roll vem jag stoppar in. Och Halmstad, ja det är inget dåligt lag, men vi skall bara besegra dem hemma. Och det gjorde vi.

Allsvenskan är sex omgångar ung och Rögle är obesegrat och har full pott och leder serien.

Malmös återtåg fick upp ångan efter nederlaget mot Rögle och vann med 8–3 mot Växjö. Hemma i Malmö isstadion. Två andra favoriter till att gå till kvalserien som leder till eliten, vann. Skellefteå över Hammarby med 4–2 och Västerås mot Björklöven med 3–2.

Övriga resultat: Oskarshamn förlorade mot Bofors med 1–4. Arboga vann över Sundsvall med 3–0. Nyköping vann en jämn match mot Nybro med 5–4.

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM