Modo och Timrå delade på poängen

HOCKEY

Hockeysäsongens första elitseriederby i Västernorrland hade två ansikten – och två lag som tog poäng.

Modo dominerade första halvan av matchen hemma i Kempehallen, Timrå den andra.

Det blev till slut 4––4 (2–1, 1–1, 1–2, 0–0).

Timrå kom till start med tre raka segrar i bagaget, men visade inledningsvis ingenting av den form laget tidigare varit i.

– Vi såg lite mätta ut, var inte beredda och stod och tittade på, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Men Modo trummade på ordentligt.

– Vi blev överraskade att det gick så lätt, sade Modotränaren Harald Lückner.

Hemmalagets dominans höll i sig i stort sett i halva matchen –- och då hade Modo en betryggande 3–-1-ledning. Detta sedan finländaren Pasi Tuominen gjort alla tre målen med mycket distinkta skott. Tuominen som fram tills på tisdagen inte gjort ett enda mål på de nio matcher som spelats.

Timrå fick slumpartat 2–-1 strax före första pausen. Per Hallins skott tog på en Modoback, blev till en lobb som helt ställde Modos målvakt Karol Krizan.

3–-2 kom sedan strax före andra pausen. Två psykologiska mål, alltså. Även om Timrå gjort sig förtjänt av tvåan –- laget hade då jobbat sig in i matchen.

– Vi måste kunna spela på läget där, men det gjorde vi inte. Slarvigt att lägga en crosspassning i egen zon så att Timrå kan göra tvåan, klagade

Harald Lückner.

Timrå skaffade sig med tvåan rejält slagläge, kvitterade tidigt i tredje perioden och dominerade sedan.

Modo lyckades kontra in ett nytt ledningsmål, men Timrå kom igen än en gång och kvitterade för andra gången.

– Starkt av oss att kvittera gång efter annan. Men Modo kunde ha avgjort matchen tidigt, erkände Kenta Johansson.

Modo fick ett gyllene tillfälle att avgöra när Timrås förre Modospelare Mattias Wennerberg åkte ut med en och en halv minut kvar. Men hemmalaget skapade just ingenting och det gick till en förlängning där inte mycket hände.

– Det studsade emot oss, flera av målen var konstiga. Men tur och otur jämnar väl ut sig och vi har haft lite medstuds tidigare, sade Harald Lückner.

– Jag är nöjd att vi tog poäng, hade vi inte fått de där två psykologiska målen hade det gått åt helsike, sade Kenta Johansson.

Noterbart 1: Matchen innehöll en tremålsskytt (Tuominen) och två tvåmålsskyttar (Kent Manderville och Per Hallin i Timrå).

Noterbart 2: Av 17 poäng i matchen gjordes 13 av utländska spelare. Slovakerna Rastislav Pavlikovsky och Jan Pardavy bäst i Modo. Rivjärnet Kent Manderville, kanadensare, bäst i Timrå.

ARTIKELN HANDLAR OM