HV:s största motståndare – HV

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-20

HV:s frälsare Martin Thörnberg gör succé, men hans högerfot bekymrar honom. Han spelar på sprutor och vet inte hur länge han klarar av att göra det. ”Jag stukade foten förr-förra sommaren och det är samma grej som fortfarande spökar. Det är nåt ledband som inte är som det ska”, säger han.

JÖNKÖPING. HV 71 leder elitserien överlägset och nu gäller det för spelarna att inte slappna av.

Tränaren Kent Johansson kräver matchinställning på träningarna.

– Vi brukar fightas, så tufft är det, säger Martin Thörnberg.

Följ ämnen

HV 71:s största motståndare just nu är HV 71. Laget leder elitserien med 13 poäng och risken finns att spelarna går ner i varv lagom till att slutspelet börjar.

Seriesegern är så gott som redan säkrad.

Vägen mot SM-guld är utstakad.

Tränaren Kent Johansson är väl medveten om riskerna och jobbar därför hårt för att få spelarna att vara på tårna i varje match.

– Det är så lätt att bli bekväm när serien ser ut som den gör. Vi pratar mycket om det där inom laget och jag tycker faktiskt att vi hittills har lyckats behålla fokus, säger Kent Johansson.

”Jag är på killarna”

Han försöker få varje träning att se ut som en elitseriematch.

– Jag är på killarna att det ska vara fart hela tiden. Inget trams, säger Kent Johansson bestämt.

Martin Thörnberg – som med sina två mål blev matchhjälte mot Skellefteå – tycker att ”Lill-Kenta” lyckats bra.

– Ja, herregud. Ni skulle se. När vi spelar tvåmål på träning är det som vilken match som helst. Vi brukar fightas, så tufft är det, säger Thörnberg.

Och fortsätter:

– Vi kör korta och intensiva träningar. Jag tror det är bra när det är så tätt med matcher. När vi kliver ut på isen gör vi det helhjärtat varje gång.

”Stukade foten”

Martin Thörnberg gör succé, men hans högerfot bekymrar honom. Han spelar på sprutor och vet inte hur länge han klarar av att göra det.

– Jag stukade foten förr-förra sommaren och det är samma grej som fortfarande spökar. Det är nåt ledband som inte är som det ska, säger han.

Martin Thörnberg hoppas att hans fot håller över slutspelet och – om han blir uttagen – även VM-spel.

– Sedan får man väl se. Vi har pratat om operation efter säsongen, men jag ser helst att jag slipper. Gör man ett ingrepp i vår tappar man mycket sommarträning, säger Martin Thörnberg.

Följ ämnen i artikeln