Klart med målkamera i kvalserien

Av: Patrik Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Mål eller inte?

När kvalserien i ishockey börjar ska det installeras målkameror även på de allsvenska arenorna i landet.

Tror på målkameror. FOTO: PERNILLA WAHLMAN
Tror på målkameror. FOTO: PERNILLA WAHLMAN

I går blev det diskussioner i Ejendals Arena i Leksand. Hemmalaget ansåg att laget hade 1–2-reduceringen inne mot Malmö, men domaren Christer Lärking gjorde en annan bedömning.

På tv-bilderna såg det ut som om pucken var inne.

– Har också sett händelsen på video, men det omöjligt att dra några slutsatser av den. Och då ska man komma ihåg att vi måste avgöra allt på isen, utan att få titta på några bilder, säger Christer Lärking.

För dyrt

Sedan några år tillbaka är målkameror installerade på alla elitseriearenorna, men ekonomiska orsaker har gjort att man inte haft samma krav i allsvenskan.

– Men vad jag har förstått så får vi kameror i kvalserien, i alla fall sägs det så. Och dessa kommer att vara till otrolig hjälp för oss domare, säger Christer Lärking.

”Fruktansvärt fort”

Han tycker synd om lag som drabbas av felaktiga måldomslut, men säger samtidigt att det är omöjligt att hinna bedöma alla situationer korrekt.

– Det går så fruktansvärt fort. Målkameror är dyrt, men en modell är att varje arena får bestämma om dessa ska sättas upp eller inte. Till slut är jag övertygad om att alla hänger på, säger Christer Lärking.

Publicerad: