”Han borde få tio matchers avstängning”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestad rasar efter Pihls överfall på Johansson

Foto: CANAL+

Här sänker Linköpings Andreas Pihl Färjestads Mikael Johansson med klubban.

Blodet sprutade – och Pihl fick matchstraff för vansinnesattacken.

– Han borde få tio matchers avstängning för det där, säger Färjestads Peter Nordström till NWT.

Det var med fyra minuter kvar av andra perioden som Mikael Johansson plötsligt låg knockad på isen. Blodet forsade och få förstod först vad som hade hänt.

Men tv-repriserna visar klart och tydligt hur spelarna först krokar i varandra i mittzonen – och hur Andreas Pihl sedan sänker Johansson med ett stenhårt slag i ansiktet med klubban.

Loob rasar

– Micke slog av två tänder och fick sy tio stygn. Jag får göra en bedömning under morgondagen. Möjligen kan han spela, men i så fall med mask på sig, säger Färjestads läkare Bo Lindwall till TV4.

Pihl fick matchstraff och kan räkna med en lång avstängning.

– På andra sidan atlanten hade denna typ av slashing kanske gett 10-12 matchers avstängning, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till klubbens hemsida.

– Det är ett riktigt fult tilltag av Pihl. Det är ju ändå en slashing med två händer och med kraft rakt över munnen, säger Färjestads sportchef Håkan Loob till klubbens hemsida.

En ångerfull Pihl säger till Corren:

– Det var helt korrekt att döma matchstraff och det var klumpigt gjort av mig. Men alla ska veta att det var en ren och skär olyckshändelse.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN