Timrå IK

Juniorspelare föll ihop – nu ställs matcher in

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

"Är nedsövd”

Matchen mellan Timrå och Malmö skakades av ett otäckt sjukdomsfall på läktaren.

Nu bekräftar Timrå att den var en av klubbens juniorspelare som segnade ner och fick föras iväg med ambulans till sjukhus, där han fortfarande vårdas.

Nu ställs både J18 och J20-matcherna som klubben skulle spelat i helgen in, skriver man på sin hemsida.

Det var i andra pausen i matchen mellan Timrå och Malmö som en ung man segnade ner på läktaren. Läkare tillkallades med hjälp av sekretariatet och hjärt- och lungräddning gjordes på platsen innan mannen fördes med ambulans till sjukhus.

I dag berättar Timrå IK på sin hemsida att personen tillhörde klubbens juniorlag.

”Professionell hjälp”

"Klubben har agerat kraftfullt och de sedan tidigare planerade juniormatcherna som skulle spelats i helgen är inställda. Samtliga juniorspelare har under dagen haft träffar med ledare och fått professionell hjälp och många har även fått sina föräldrar på plats."

När det gäller det medicinska tillståndet hänvisar klubben till sjukhuset där spelaren fortfarande vårdas.

– Gällande status rent medicinskt hänvisar vi till sjukhuset, skriver Timrås klubbdirektör Lars Nolander i ett sms till Sundsvalls tidning.

På sjukhuset vill man inte ge några kommentarer alls i nuläget. Men till Viasatsport säger klubbens ordförande Tommy Andersson:

– Vi vet att han är nedsövd och kommer vara det till i kväll, men det ska inte tolkas som att det är kritisk, utan det är en normal åtgärd vad jag förstår, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Timrå IK

Timrå

Hockeyallsvenskan