Buffalo Sabres

Enroth och Lindbäck byter klubb i NHL

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Enroth: ”Hoppas definitivt få spela”

Foto: AP

NEW YORK. Det är med bröstkorgen full av motstridiga känslor Jhonas Enroth nu på morgonen sätter sig på ett plan i Buffalo och flyger till nya hemstaden Dallas.

– Det känns tråkigt att lämna Buffalo, jag har varit här några år och trivs bra, men samtidigt blir det förstås kul att få komma till ett lag som är med i slutspelsracet, säger den 26-årige målvakten till Sportbladet.

Det brakade till ordentligt i Buffalo under torsdagen.

Först trejdade Sabres general manager Tim Murray bort Tyler Myers och Drew Stafford, plus några ”prospects” och ett förstaval i draften, till Winnipeg.

Några timmar var det dags igen: Svenske målvakten Jhonas Enroth skickades till Dallas Stars – i utbyte mot landsmannen Anders Lindbäck.

– Det var rätt omtumlande. Och oväntat. Jag trodde nog att jag skulle bli trejdad, men inte nu. Jag var mer inställd på trade deadline i början av mars, säger han när Sportbladet når honom mitt i den hastiga flyttbestyren i hemmet i Buffalo.

I Buffalo sedan 2008

Och känslorna är motstridiga när keepern som tillhört Sabres organisation sedan 2008 och spelat i Buffalo de senaste fem åren göra sig redo att flyga till Texas.

– Jag har blivit hemmastadd i Buffalo och har många vänner. Så det känns tråkigt att flytta härifrån. Men ju mer jag tänkt på det under dagen, desto roligare har det känts att få komma till ett lag som verkligen är med i slutspelsracet, förklarar han.

I Dallas får han välbekanta gamle Sabres-coachen Lindy Ruff som chef igen – och förhoppningen är förstås göra så starkt intryck på honom att Jhonas kan utmana Kari Lehtonen om rollen som förstekeeper.

”Hoppas definitivt få spela”

– Lindy är den ende jag känner där nere och han ringde tidigare i eftermiddags. Det kändes bra att prata med honom, säger sörmlänningen.

– Det verkligt positiva är att Stars trejdat för mig och verkligen ville ha dit mig. Lehtonen är en väldigt bra målis men har haft en halvtung säsong, så jag hoppas definitivt få spela.

En annan glädjande aspekt är bytet av klimat. Det är oftast trevligare väder i Dallas än i beryktat snöiga och grå Buffalo...

– Jo, jag kollade på nätet tidigare idag och i Dallas ska det tydligen vara 26 plusgrader i morgon. Här i Buffalo ska det bli minus tretton. Ur det perspektivet känns det ju inte alldeles fel att sätta sig på planet idag, skrattar Stars nye målvakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Buffalo Sabres

Jhonas Enroth

Anders Lindbäck

Dallas Stars

NHL