Leksands målkalas: ”Vi är bättre i år...”

HOCKEY

ARVIKA. Fjolårets stora överraskningslag siktar på att gå ännu längre den här säsongen.

Leksand övertygade stort i premiären när man bjöd på målkalas mot SM-finalisten Färjestad.

– Det känns som att vi börjar där vi slutade i fjol, säger målvakten Oscar Alsenfelt.

Få hade nog trott att nykomlingen Leksand skulle ta en slutspelsplats i fjol. Men med 83 poäng i grundserien var man bara två pinnar bakom Brynäs på fjärde plats. Därefter pressade man HV 71 i åttondelsfinalen.

Till den här säsongen har man värvat tio nya namn. Och ska man tro spelarna själva lär det bli en rolig

vinter.

– Om vi bara kan fortsätta såhär så. Att slå Färjestad med 5–2 när man bara varit på is i några dagar är jättebra, säger veteranen Fabian Brunnström.

Målexplosion

Masarna gick på is för första gången i måndags.

I går blev det alltså succé i säsongspremiären borta mot FBK.

Avgörande blev en målexplosion i början av den tredje perioden. Karlstadslaget hade precis reducerat när Leksand ryckte från 2–1 till 5–1 inom loppet av 144 sekunder.

– Kul att de nya killarna fick göra mål direkt. Som nyförvärv har man alltid press på sig. Det är viktigt att göra poäng tidigt och känna att man deltar, säger tränaren Andreas Appelgren.

”Var jättebra”

En av nyckelspelarna redan i fjol var målvakten Oscar Alsenfelt som ensamt räddade flera poäng åt nykomlingarna. I går motade han 33 av 35 skott och svarade för några riktigt vassa räddningar.

Han gillade att Leksand redan uppträder som en enhet såhär tidigt på säsongen.

– Det brukar vara väldigt svårt att formera kedjor och få passen att sitta i det här skedet. Och försvarsspelet var jättebra trots att vi stundtals var nedtryckta, säger han och fortsätter:

– Vi har ett bättre lag nu. Fler killar som kan göra mål och poäng. Framför allt är konkurrenssituationen mycket bättre och det märks på träningarna, säger Alsenfelt.

Färjestad har chans till revansch när lagen möts i SHL-premiären i Tegera Arena torsdagen den 11 september.

ARTIKELN HANDLAR OM