Malmö klara för direktkval till SHL

avErik Karlsson, Stefan Alfelt

HOCKEY

Får möta Leksand efter jättedrama

Malmö/Stockholm. Uträknade efter tre omgångar i slutspelsserien.

Men Malmö knep det sista halmstrået och är klara för direktkval till SHL. Där väntar Leksand.

Alla hade räknat in dem till topp två och allsvensk final när Malmö vek ner sig i slutomgångarna av serien. Sen räknade alla in dem topp tre i finalserien, där de startade med tre bonuspoäng. Då förlorade man tre raka matcher.

Men när Malmö sedan var helt uträknade där gick de återigen mot alla tips.

Efter att man straffvunnit mot Karlskoga och skaffat sig ett halmstrå inför slutomgången så knep man det hemma mot Mora.

Men det satt hårt åt.

Dramatiskt slut

Redan efter 21 sekunder gjorde Mora 1-0. Men samtidigt som Rögle kopplade greppet på Björklöven så kunde Malmö börja sin vändning. Nils Andersson satte 1-1-målet och sedan kom 2-1-målet i mitten av andra perioden genom vintervärvningen Fabian Brunnström.

– Står det här sig är det bra, sa han själv i andra periodpausen.

Och det gjorde det – trots ett sex mot fyra-drama de sista 90 sekunderna.

– Om det är en revansch vet jag inte, men det känns bara så jäkla skönt att vi får chansen att spela om det. Killarna förtjänar det här, säger Mats Lusth i Viasat.

Tackar Rögle

Han tackade också Rögle för deras insats mot Björklöven.

– Jag får bjuda ner på en grillafton och golftävling. Ta ner hela laget hit så får vi ha ett gemensamt party, säger Malmötränaren Mats Lusth.

Malmö slutar nu trea i slutspelsserien bakom Rögle och Vita Hästen. Nu väntar Leksand i en bäst av sju-matchersserie om en plats i SHL. Första mötet spelas på söndag i Leksand.

– Efter anspänningen som varit, nu finns det ingenting som kan vara en anspänning, det är bara att släppa loss och köra, säger Mats Lusth.

ARTIKELN HANDLAR OM