Michael Nylander: ”Är högaktuellt med AIK”

HOCKEY

Håller formen – tillsammans med sönerna

1 av 2 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Michael Nylander tränade tillsammans med sina söner William och Alexander samt ett flertal NHL-proffs i går.

Michael Nylander, snart 42 år, ger inte upp.

Nu kör han stenhårt med sönerna William och Alexander och målsättningen är att spela på högsta nivå i vinter.

– AIK vore jättekul och det är närmast till hands, säger hockeylegendaren.

Måndag den 11 augusti. NHL-proffsen, de från Stockholmsregionen, tränar i Segeltorps Ishall och med på isen finns tre spelare med samma efternamn – Nylander.

Det är pappa Michael och sönerna William och Alexander som kör av rosten från skenorna och förbereder sig inför säsongen.

De flest med hockey- intresse vet vilka William och Michael är. Men nu kommer lillebror – Alexander, som spelade i U16-landslaget i vintras och nu är med i bruttotruppen till U17-landslaget. En stor talang som har en lika gnistrande framtid som storebror William.

– Grabbarna hjälper mig att motivera mig. Det är kul att träna med dem och det är ett sätt att umgås. Tidigare fick de titta på när jag tränade, men nu kan alla vara med på samma villkor. Otroligt stimulerande, säger 41-åringen, som fyller 42 i början av oktober.

Han fortsätter att hylla träningsamarbetet med sönerna:

– De är fulla av spratt hela tiden. Man känner en ungdomlig glädje och det tänder mig.

Kan förenas

William ska ta plats i Toronto Maple Leafs till hösten. Om han misslyckas kan det bli aktuellt med spel i Sverige.

– Inget är bestämt ännu. Toronto bestämmer var jag lirar, säger William.

Alexander tillhör Södertälje, men det är inte troligt att det blir spel där i vinter. AIK och Huddinge ryktas som nya klubbadresser. Och blir det AIK kan förenas med pappa Michael.

– AIK ligger närmast till hands för mig. Jag hade jättekul där i våras och det var surt att vi åkte ut. Det är högaktuellt med AIK och blir jag kvar i Stockholm är det bara AIK som gäller. Jag tror att de nya ytterzonerna passar mig utmärkt. Jag får mer tid att vårda puck i anfallszonen, säger Nylander.

ARTIKELN HANDLAR OM