Henke utbytt för andra matchen i rad

”Känns som man sviker folk”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Efter en av karriärens bästa vintrar har det plötsligt börjat gå tungt för Henrik Lundqvist. 

Han blev för andra matchen i rad utbytt när ett undermåligt New York Rangers nollades av Toronto på Madison Square Garden i natt.

– Det är enkelt, jag måste vara bättre än så här. Just nu känns det som att man sviker folk, säger han efter 4-0-smällen

I senaste starten, borta mot Anaheim för en dryg vecka sedan, fick Rangers svenske målvaktsstjärna lämna kassen efter tre insläppta mål på sju skott – och lika trist blev det alltså i första matchen efter All Star-uppehållet, hemma på Garden.

När Zach Hyman tre 03.05 in i andra perioden tog emot pucken av William Nylander, skar rakt genom ett stillastående hemmaförsvar och vinklade in 4-0 fick Ondrej Pavelec åter ta över i kassen.

1 av 4 | Foto: Adam Hunger / X02835

– Hela vårt lag behöver höja sig, men det startar med mig själv. Vi begår misstag vid de flesta av målen ikväll men det är mitt jobb att städa upp vid de misstagen, säger ”Henke” efteråt.

”Inte varit lika snabb”

– Det är enkelt, jag måste vara bättre än så här. Det tuffa är att det känns som att man sviker folk. Man spelar ju såklart för gruppen vi har här inne, men också för fansen och man vill vara bättre inför dem. Det startar som sagt med mig. Jag tycker att det kändes bra ett tag, men i de här två senaste starterna har jag inte varit lika snabb. Jag måste jobba med det de kommande träningarna.

Det märkliga med den letargiska laginsatsen som helhet är att det bara gått några dygn sedan ledningen i en New York Post-artikel hotade att bryta isär truppen och börja sälja av spelare.

Ett sådant skrämselskott borde rimligen mana fram lite jävlaranamma, energi och desperation, men icke – och nu närmar sig punkten när general managern Jeff Gorton är mer eller mindre skyldig att initiera en så kallad ”rebuild” mitt i steget.

Toronto har 9–0 på två matcher

För Maple Leafs är livet desto roligare efter de senaste 24 timmarna. De slog ju även Islanders igår natt, med 5-0 – och har därmed 9-0 på två olika New York-lag på ett dygn.

– Det är ett ganska bra resultat det, säger svenske back-rookien Andreas Borgman med ett belåtet leende.

– Men det känns som att hela laget kommit igång nu. När vi åker så mycket skridskor som vi gör ikväll, och forwards är med och backcheckar på det här sättet, då är vi tuffa att spela mot.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!