Växjö har lärt sig läxan

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. Klara seriesegrare sen länge. Men Växjö har lärt sig av läxan från i fjol.

– Då spelade vi som krattor sista åtta–tio omgångarna och lyckades inte vända det till slutspelet. I år är det totalt annorlunda, säger Växjötränaren Sam Hallam.

Förlust mot Frölunda (1-2), men det var också bara den andra sedan slutet av januari. Växjö ser ut att gå in i slutspelet i riktigt fin form.

Skillnad det mot i fjol, då man också vann serien, men tappade form och fart under slutet av grundserien och sen åkte ut direkt i slutspelet mot Malmö.

– Jag är grymt imponerad av den här gruppen, de har ju mer eller mindre varit klara seriesegrare sen jul, vi har haft ett försprång som för oss känts ointagligt i alla fall. Men vi har ändå inte släppt iväg många matcher, säger Sam Hallam.

”Kör hela vägen in i kaklet”

Växjöbacken Eric Martinsson pratade i C More om att laget lärt sig läxan från i fjol, då man förlorade fem av de tio sista matcherna i grundserien.

– Då var vi också i samma sits och slappande av och förlorade de betydelselösa matcherna under slutet av grundserien och hade därför inte den vinnande känslan med oss in i slutspelet. Jag tror att det var därför vi åkte ut också. Det är något vi tagit med oss i år, och kör hela vägen in i kaklet i grundserien.

Han får medhåll av Hallam.

– Då spelade vi som krattar de sista åtta–tio matcherna. Men då var det också väldigt annorlunda jämfört med nu. Vi vann serien på 99 poäng, tvåan hade 98, trean 97 och fyran 96. Det är ett helt annat läge nu, vi har haft en helt annan push, en helt annan förståelse för processen och en vilja att göra bra i från oss varje dag.

Men mot Frölunda kom den första förlusten på sex omgångar, och Hallam var inte nöjd med just pushen på slutet.
– Nej, vi borde gjort det bättre sista tio, ställt ännu större frågor till Frölunda. Nu hade vi bara tre skott på mål där.

Publicerad: