HV 71 har hittat sitt nya anfallsvapen: Vi har kapacitet i laget

HOCKEY

JÖNKÖPING

Här är HV 71:s vassaste vapen i jakten på en slutspelsplats.

Jonathan Cheechoo, Andreas Karlsson och Mathias Tjärnqvist.

- Äntligen har jag hittat rätt på de stora rinkarna, säger Jonathan Cheechoo, 24.

Han kom till Sverige och Jönköping i mellandagarna.

Det blev succé direkt med mål mot Malmö i debuten.

Men därefter har det gått trögare för cree-indianen som växte upp i vildmarken bland isbjörnar, och vargar och bar timmerstockar för att bygga upp sin kropp.

Tills i går.

Då visade den Jonathan Cheechoo som HV hoppades ha värvat upp sig för sina hemmafans.

Skapade öppningar

Han for fram och tillbaka, vann puckar vid sargerna och skapade med sin frenesi och fart stora öppningar för sina forwardskollegor Andreas Karlsson och Mathias Tjärnqvist.

- De andra två får styra mig så jag åker rätt. Jag har haft problem med omställningen från små till stora rinkar, det är så lätt att åka vilse.

- För mig gäller det bara att jobba så mycket som möjligt och skjuta så fort jag får tillfälle, skrattar Cheechoo som bortsett från de stora rinkarna funnit sig väl tillrätta i sin nya småländska miljö.

- Jag trivs fantastiskt bra här. Klimatet och människorna påminner mycket om min uppväxt i Kanada. Människorna är vänliga och klimatet ungefär detsamma.

Mot Brynäs gjorde han sin spelmässigt bästa insats sedan han kom till Sverige.

Jonathan Cheechoo:

- Hela laget gjorde en bra match i dag. Vi har kapacitet i laget. Nu ska vi hålla oss på den här nivån även i fortsättningen, säger han bestämt.

När grundserien går in slutspurten börjar HV på allvar att se ut som en slutspelskandidat värd namnet.

Och med den sällsynt välkomponerade kedjan bestående av Cheechoo, Karlsson och Tjärnqvist har de hittat sitt vassaste vapen.

Bättre än någonsin

- Vi tre funkade bra ihop redan från början. Vi förstod varandras sätt att tänka hockey, men i dag var det bättre än någonsin, säger Cheechoo vars HV nu ställs inför tre bortamatcher på raken.

Mot Södertälje i morgon, Malmö på måndag och Timrå på torsdag.

- Det kommer att gå bra - bara vi spelar som vi gjorde mot Brynäs. Sex poäng är rimligt att hoppas på, säger Jonathan Cheechoo.

HV:s giftiga slutspelsvapen

Andreas Karlsson, Mathias Tjärnqvist och Jonathan Cheechoo är trion som kan ta HV till slutspel. I den välkomponerade formationen har alla sina självklara roller.

Peter Ström

ARTIKELN HANDLAR OM