NHL

Han avled i natt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Henrik Lundqvists lagkamrat hittad död i sin lägenhet: ”Helt overkligt”

NEW YORK. Henrik Lundqvists lagkamrat Derek Boogaard har avlidit.

Den 28-årige forwarden hittades i natt död i sin lägenhet i Minneapolis.

– Han kommer att bli djupt saknad av alla som kände honom. Våra tankar går till hans familj, vänner och lagkamrater, säger Rangers general manager Glenn Sather i ett uttalande.

Inget är ännu känt om dödsorsaken – allt The Minnesota Star-Tribune rapporterat är att familjemedlemmar under fredagskvällen  hittade Derek Boogaard, som alltså bara vara 28 år gammal, avliden i en lägenhet i Minneapolis.

”En stor bamsebjörn”

Han spelade mellan 2005 och 2010 för Minnesota Wild och var, som storvuxen ”polis” med de kanske hårdaste knytnävarna i hela ligan, stor publikfavoriterna i Xcel Energy Center.

Förstämningen bland hans gamla  lagkamrater är stor.

– Det är helt overkligt. Han var en fantastisk vän och lagkamrat. En stor bamsebjörn, säger Wilds finske målvakt Niklas Bäckström (inte att förväxla med svensken med samma namn) till Star-Tribune.

”Djupt saknad”

Inför den just avslutade säsongen skrev Boogaard på för New York Rangers och hann, trots att skador förstörde stora delar av debutåret på Manhattan, bli populär även på Madison Square Garden.

– Derek var en extremt vänlig och omtänksam individ. Han kommer att bli djupt saknad av alla som kände honom. Våra tankar går till hans familj, vänner och lagkamrater, säger Rangers general manager Glenn Sather i ett uttalande.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL