TV4 tar över hockey-VM

HOCKEY

Kommer att sända mästerskapen mellan 2012 och 2017

Foto: scanpix

Glöm hockey-VM i TV3 och Viasat.

Från och med nästa år kan alla svenska tv-tittare följa Tre Kronor – i TV4.

Kanalen har säkrat rättigheterna 2012–2017.

1989 tappade Sveriges Television rättigheterna till hockey-VM och sedan dess har mästerskapen sänts i TV3, TV6 och Viasat Sport.

Efter över 20 år i MTG:s regi flyttas hockey-VM nu över till TV4 som har säkrat rättigheterna från 2012 och fem år framöver.

Det sexåriga avtalet omfattar både Sverige, Norge och Danmark och innebär att alla svenska tv-tittare kan följa mästerskapet.

– Det känns väldigt viktigt att fortsätta våra stora och långsiktiga investeringar i en av de populäraste sporterna. Vår ambition är att ett av Sveriges mest folkkära landslag återigen ska bli en angelägenhet för hela svenska folket, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen i ett pressmeddelande.

Samtliga Sveriges matcher kommer att sändas i huvudkanalen TV4. Övriga matcher kommer att placeras ut i övriga kanaler, till exempel TV4 Sport.

TV4-Gruppen, som bland annat innefattar även Canal Plus, äger sedan tidigare rättigheterna till elitserien och SM-slutspelet i ishockey till och med 2014. Vårens SM-slutspel startar den 8 mars och sänds i såväl Canal Plus som TV4 och TV4 Sport.