”FBK är som ett gäng barnungar”

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

AIK rasar mot Färjestads gnäll

Foto: Scanpix
’Klagar alltid’ AIK har tröttnat på FBK:s högljudda protester. ”Färjestad gnäller alltid, men det är väl deras stil att vara så”, säger Fredrik Svensson.

AIK har tröttnat på Färjestads gnäll – men ska vända det till sin fördel.

Planen är att få stjärnorna ur balans med hjälp av psykningar.

– De blir tjuriga när man hugger lite på dem. Det måste vi göra ännu mer så att vi får bort dem ur spelet, säger backen Fredrik Svensson.

AIK-tränaren Roger Melin reagerade redan efter första mötet i Karlstad på att Färjestad försökte påverka domarna.

– Så fort de ramlar så skriker de från båset. Jag tycker att det är pinsamt, sa Melin.

I går verkade klagomålet ha gett effekt. 1.58 in på andra perioden visades AIK-backen Peter Nolander ut för tripping – men samtidigt fick Dick Axelsson två minuter för diving (=filmning) trots protester från Färjestadslägret.

”Gnäller alltid”

– Jag har inget speciellt att säga om Dick, men han representerar väl hela deras stil. Färjestad gnäller alltid. Det är som ett gäng barnungar på den andra sidan. Men det är väl deras stil att vara så, säger AIK:s backtuffing Fredrik Svensson.

– Det var ingen diving. Jag kom bara emot hans skridsko, säger Dick Axelsson som menar att han borde ha fått utvisning med sig när Daniel Rudslätt trippade honom i mittzonen senare i matchen.

– Den var solklar. Men domarna har väl alltid rätt va?

”Blir förbannad”

”Barnungarna” i Färjestad fick dock sista ordet när en studspuck letade sig in mellan benen på Viktor Fasth.

– Det är så jävla irriterande att de får vinna. Jag blir förbannad för man vill så gärna täppa till munnen på dem, säger Fredrik Svensson.

AIK har inte besegrat Färjestad sedan den 18 januari 2001. Hur ska ni lyckas?

– Det känns som att vi lyfte oss och vet vad vi kan, så fortsätter vi så här kan vi ge dem en match. Men det gäller att vi spelar tajt på dem och inte ger dem utrymme. De blir ju tjuriga när man är på och hugger lite på dem. Det måste vi göra ännu mer så att vi får bort dem ur spelet.

Dick Axelsson:

– Vi är absolut inget gnälligt lag. Men kritiken Melin kom med tar vi till oss.

ARTIKELN HANDLAR OM