”Jontes” revansch

HOCKEY

Sänkte sitt gamla lag

Förra våren tvingades han lämna Luleå.

Men i kväll var han tillbaka i Coop Arena – och tog revansch.

Han inledde målskyttet och ledde sitt lag till seger.

– Det känns bra, säger han.

Jonathan Hedströms senaste sejour i Luleå blev fiaskoartad. Hedström, som hade stora magproblem under säsongen, hade svårt att få spelet att stämma och strax innan transferfönstret stängde försökte sportchefen Lars "Osten" Bergström, under uppmärksammade former, sälja honom.

Hedström blev dock kvar i laget säsongen ut, men därefter tvingades han lämna dem.

Tänkte passa

I kväll var han för första gången tillbaka och spelade elitseriehockey i Coop Arena. Och nu gick det bättre.

6.24 in i matchen kom han, direkt från utvisningsbåset, och följde med Alexander Larsson på en snabb kontring. Larsson, till höger, spelade över till Hedström som tog emot pucken och sedan snärtade upp till mot det första krysset.

– Först tänkte jag pass, men de gnäller ju alltid att man ska skjuta, så... Det gick ju bra den här gången, säger han med ett leende till Canal Plus, där han berättade om glädjen att vara tillbaka i elitserien:

– Det känns bra. Jag har fått chansen att komma tillbaka och jag har tagit den.

Timrås andra raka

Hedströms mål var startskottet på vad som kom att bli Timrås trevligaste match för säsongen. Till slut vann de matchen med 4–1. Noterbart är att Hedström var inne på isen även vid 3–0-målet.

Timrå tog därmed sin andra raka seger.

– Det är så starkt av pojkarna som är på banan och håller sig till det vi har pratat om, säger tränaren Per-Erik Johnsson till Canal Plus.

För Luleå blev det en tung förlust.

– Jag tycker att vi startar ganska bra trots allt. Men sedan vi blir hårt straffade, säger han till Canal Plus, och fortsätter:

– Sen orkar vi inte riktigt få igång maskineriet samtidigt som Timrå gör det svårt för oss. Men jag tycker att vi ska kunna hantera situationen på ett bättre sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK