Tredje raka – då hyllas Jönsson

HOCKEY

Czarnecki om sin hjälp: ”Betyder väldigt mycket”

Foto: AKTIV I BÅSET Jörgen Jönsson går omkring, gestikulerar och pratar en del med spelarna i båset. En stor hjälp enligt huvudtränaren Niklas Czarnecki. ”Han är oerhört kunnig”, säger Czarnecki.

Växjö. Stormen har blåst över.

Då väljer Niklas Czarnecki att hylla sin nye kollega Jörgen Jönsson:

– Hans insats i båset betyder väldigt mycket för oss, säger Czarnecki efter Färjestads tredje raka seger.

När det stormade som mest krävde nästan alla Niklas Czarneckis avgång.

Färjestad satt inte still i båten.

Men valde inte att ge huvudtränaren sparken utan plockade in Jörgen Jönsson som en extraresurs i ledarstaben.

Lämnat botten

Det har gett effekt – med Jönsson i båset har Färjestad tre raka segrar. Jönssoneffekten hyllas av alla – inklusive Niklas Czarnecki.

– Han tillför gruppen väldigt mycket. Han är oerhört kunnig med detaljer ute på isen och hjälper främst våra forwards. Det är egentligen små, små saker men som ändå betyder väldigt mycket, säger Czarnecki om Jörgen Jönssons betydelse.

I och med de tre raka trepoängarna så har FBK lämnat kvalserieplatserna bakom sig. Och faktum är att laget nu bara är en poäng bakom guldtippade Djurgården i tabellen.

”Väldigt svårslagna”

Är den så kallade krisen över nu Niklas Czarnecki?

– Vi har tagit tre raka segrar nu och det är väldigt skönt så klart. Men det är ni i media som sagt att det har varit en kris, vi har inte sett det som någon sådan kris. Däremot har vi inte varit nöjda med hur många poäng vi tagit. Å andra sidan har vi sju-åtta kryss och det är ingen som har noterat att vi är väldigt svårslagna. Det har vi varit hela tiden.

Mot Växjö gjorde ni fyra mål. Det är dubbelt så många mot vad ni mäktat med innan i någon match. Har det lossnat framåt?

– Det är bra att vi gör mål, men jag tycker sättet som vi vinner på mot Växjö som gör mig ännu gladare. Vi gjorde en mycket bra match och kunde vunnit med större siffror, säger Niklas Czarnecki med ett stort leende.

ARTIKELN HANDLAR OM