”Kommer aldrig att hända igen”

HOCKEY

Norrena kallad till möte efter utbrottet: ”Ingen ska känna sig utsatt på något sätt”

LINKÖPING. Fredrik Norrenas utbrott på reportern John Senewiratne är en het snackis.

LHC-målvakten blev efter händelsen kallad till möte med klubbdirektören Mike Helber.

– Inget sånt här kommer någonsin att hända igen, säger Helber.

Foto: Mike Helber.

När Fredrik Norrena var på väg in i omklädningsrummet, efter strafförlusten mot Djurgården i onsdags, gick han in i reporten John Senewiratne som spelade in ett program för lokaltidningen Correns räkning.

– Va' står du i vägen för? Va?! skrek Norrena.

På sin twitter skriver John Senewiratne: ” Noterar att Norrena-incidenten blåsts ur proportion. Faktafel: han puttar mig inte, han kör (medvetet) klubban mellan benen på mig.”

Till Sportbladet säger han:

- Mina chefer tyckte det var en allvarlig incident. De tog upp det med LHC-ledningen som tyckte likadant, sa de. Allt övrigt kring detta får du ta upp med Correns chefredaktör Charlotta Friborg. För mig är detta överspelat.

”Ingen ska känna sig utsatt”

Fredrik Norrena ville efter dagens träning inte prata om incidenten.

– Han (Norrena) sa att han tar det direkt med reportern, säger Linköpings pressansvarige Peter ”Biffen” Karlsson.

Efter incidenten blev Norrena kallad till möte med klubbdirektören Mike Helber.

– Vi har pratat om situationen internt. Sedan kan jag inte säga mer än att vi som förening tyvärr inte hållit undan som vi ska i spelargången. Och det är mitt jobb, som högsta ansvarig, att se till det. Men alla ska givetvis känna trygga kring våra hockeymatcher. Ingen ska känna sig utsatt på något sätt. Vi måste skapa bättre rutiner kring våra matcher.

Haft möte med chefredaktören

Hur då?

– Vi ska se till att det är som vi kom överens om i början av säsongen och det är att ingen ska vara någon i tunneln till spelargången när spelarna går av isen. Jag pekar inte på tidningen, men i det här fallet var det inte så. Men har man hamnat fel ska man ändå kunna genomföra sitt jobb. Alla måste känna sig trygga.

Vad säger du om Norrenas agerande?

– Jag säger inte mer än att vi har pratat igenom det. Inget sånt här kommer någonsin att hända igen, av olika anledning. Vi ska skärpa till oss som förening.

 Kommer det någon ursäkt från klubben eller Fredrik Norrena?

– Det är mellan mig och Fredrik, och mellan Fredrik och reportern (John Senewiratne). Jag har haft ett jättebra möte med Correns chefredaktör Charlotta Friborg och pratat igenom det som hänt. Efter det har jag pratat med Fredrik Norrena. Exakt vad som sagts på mötena stannar mellan oss.

ARTIKELN HANDLAR OM