Utvisningarna fällde Rangers igen

HOCKEY

Lundqvist till Sportbladet: ”Vi slår oss själva”

Foto: Henrik Lundqvist fick släppa tre mål bakom sig från John Tavares klubba.

NEW YORK. John Tavares var så het att han fick ihop ett hat trick – och Rangers fortsatte ta onödiga utvisningar.

Därför vann Islanders första ronden i slaget om New York i natt.

– Ja, jag tycker vi slår oss själva med alla utvisningar, säger Henrik Lundqvist när Sportbladet träffar honom efter 4–2-förlusten på Long Island.

Det var just det Rangers pratade om efter de halvdana matcherna i Stockholm:

De måste sluta ta så många utvisningar.

Sedan fortsatte blåskjortorna alltså på precis samma sätt i sin första match på nordamerikansk mark i natt. En efter en paraderade de in i utvisningsbåset...

– Det är synd. Fem mot fem tycker jag att vi spelade bra, men trots att vi pratat om det fortsätter vi ta utvisningar. Så vi slår oss själva, säger Henrik Lundqvist när vi träffar honom efter slutsignalen.

Tavares rånad på fjärde mål

Ja, för med hjälp av alla powerplay kunde unga, hungriga Islanders skaffa sig initiativet i matchen. Rangers kom visserligen tillbaka två gånger om, men bara för att dra på sig en utvisning strax därpå och till slut var det försent. Dryga minuten före slutsignalen kunde John Tavares fullborda ett hat trick genom att sätta 4-2 i öppen kasse.

Tavares, ettan i draften 2009, var överhuvudtaget glödhet – och att ”Henke” rånade honom på ytterligare ett mål med en makalös räddning i ett powerplay var föga tröst för den svenske keepern.

– Nä, han satte ju tre ändå, så det betydde inte så mycket, suckar Lundqvist.

Nordamerikansk debut av Erixon

Tim Erixon fick äntligen göra sin första match på ”riktig” NHL-is och skötte sig bra när coach Tortorella använde honom flitigt, inte minst under jakten på slutet.

– Det är svårt att vara nöjd när vi förlorar på det här sättet, men jag tycker det kändes okej för egen del. Jag lär mig mer och mer för varje dag och gör vad jag kan för att hjälpa laget. Det gäller att begå så få misstag som möjligt, säger ”Lill-X:et”.

Nu väntar en ny lång roadtrip för Rangers, till västra Kanada. På grund av renovering kan Madison Square Garden inte härbärgera några matcher förrän i slutet av oktober.

– Det är bara att borra ner huvudet och köra på. Det går inte att använda resschemat som någon ursäkt, säger ”Henke”.

– Men ja, lite längtar jag efter Garden. Det ska bli skönt att komma dit till sist.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL