”Sevc kommer få ett mycket hårt straff”

HOCKEY

Så säger Sportbladets hockeyexperter om attacken

TOMAS ROS:

– I och med mediastormen, en korrekt sådan, så kommer Sevc få ett mycket hårt straff. Sju matcher, med matcher som omvandlas till böter, är nog rimligt. Det är ett rått språk på isen. Spelarna skyr ofta inga gränser i jakten på att reta upp kombatanten. Det kan vara elakheter om flickvänner, kroppsform eller grova påhopp. Men Sevc gick över gränsen, och gjorde så en meter från linjemannen. Galet, och nu hamnar han i elitserieboken som rekordbuse.

MATS WENNERHOLM:

– Det här är ett unikt fall för elitserien och Disciplinnämnden måste naturligtvis sätta ner foten. Men jag tycker det räcker med tre matchers avstängning. Sevc skäms säkert i dag och uthängd som han är – och med all rätt – har han redan fått sitt straff. Han funderar nog redan över hur han kunde vara så enormt korkad. Jag tror inte det var så allvarligt menat, men han gick över en gräns som aldrig får passeras.

HANS ABRAHAMSSON:

– Åtta till tio matcher, fördelat på matcher och böter, känns rimligt. Vi vet inte om och i så fall hur provocerad Sevc blev, men allt annat än säsongens längsta avstängning skulle förvåna mig.

ARTIKELN HANDLAR OM