”Skulle vara tokig om jag spelade med Klasen”

HOCKEY

Stjärnan sågas efter förlusten

Örebro körde över Malmö Redhawks.

Efteråt sågades miljonbygget – och stjärnan Linus Klasen.

– Jag hade varit tokig om jag spelade med honom. Var är inställningen? säger experten Andreas Johansson.

Dragan Umicevic gjorde debut för Malmö Redhawks. Men den förre Frölunda-spelaren fick ingen rolig start. Örebro gick på knock direkt. Redan efter 10 minuter hade hemmalaget tagit ledningen med 3-0 efter att Peter Wennerström, Emil Kåberg och Peter Andersson målat.

– Det går inte att gå in här och vara naiv och tror att det är fredag och mys. Vi ger bort det. Att lägga sig platt med 0-3 då är det uppförsbacke, säger tränaren Leif Strömberg till Viasat.

Malmö bytte ut Pontus Sjögren och satte in Hannu Toivonen i målet efter mardrömsstarten. Det tände laget. Roger Ohlsson reducerade först till 1-3 och med fyra sekunder kvar av perioden gjorde Linus Klasen 2-3.

Var är inställningen?

Men efter periodpausen satte Anders Frisk 4-2 i powerplay. Malmös svar kom dock snabbt. Bara 50 sekunder efter målet hade Morten Green gjort 4-3.

Men det var inte Malmös kväll.

Henrik Löwdahl utökade på till 5-3 efter ett nytt powerplay och i den tredje perioden fastställde Peter Andersson slutresultatet till 6-3 med sitt andra mål. Efter förlusten sågades Malmös stjärna Linus Klasen – trots 14 poäng på tio matcher.

– Han kommer hem för att föra upp Malmö i elitserien. Det enda han gör är att ta hem pucken. Jag skulle vara tokig om jag spelade med honom, jag skulle vara tokig om jag var Leif Strömberg. Han är en bra lirare, men var är inställningen? säger Viasats expert Andreas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM