Henke om krisen: ”Ska inte ljuga…”

Lundqvist talar ut om svackan: ”Tufft”

avAndreas Käck

10 förluster på de 13 senaste matcherna.

Henrik Lundqvist, 36, medger att New York Rangers usla form tär på självförtroendet.

– Det sitter mentalt. Man blir liksom dränerad, säger han.

I slutet av förra säsongen gick New York Rangers klubbledning, aningen överraskande, ut med att de tagit beslutet att genomföra en så kallad ”rebuild”.

Det innebär att man mer eller mindre ger upp hoppet om att ens nuvarande trupp ska ha någon som helst chans att utmana om Stanley Cup, och i stället väljer att bygga om och bygga nytt.

Trots detta fortsätter Henke Lundqvist att drömma.

– Jag tror det kan gå fort. Kolla på Vegas, sa den svenske målvaktsstjärnan inför säsongen.

Foto: New York Rangers Twitter

”Måste höja oss”

Men just nu ser det tufft ut för Rangers. 10 förluster på de 13 senaste matcherna har gjort att man halkat efter konkurrenterna i jakten på en slutspelsplats.

Efter den senaste matchen (strafförlust, 2–3, mot rivalen Philadelphia Flyers) talade Lundqvist ut om situationen.

– Jag sneglade lite på tabellen nu och avståndet har ju ökat. Vi måste höja oss om vi ska kunna utmana (om slutspel). Nu måste vi ta det här (jul)uppehållet och samla oss och inse hur desperata vi måste bli för att kunna komma tillbaka, säger han.

”Känns lite tufft”

Under julledigheten försöker han att släppa hockeyn helt och hållet i en eller två dagar, sedan kliver han in i bubblan igen.

– Den största utmaningen handlar inte om det fysiska, utan om det mentala. Vi har förlorat många tajta matcher, på övertid eller straffar, och då blir man liksom dränerad. Jag ska inte ljuga, klart det känns lite tufft när det känns som att man gör rätt saker men inte får någon utdelning. Men det är bara att acceptera att det studsar mot oss just nu och samtidigt måste man förtjäna sina segrar. De senaste veckorna har vi haft väldigt svårt att få med oss segrar. Efter uppehållet måste vi se till att gräva djupt, säger Henrik Lundqvist.

Rangers nästa match är natten mellan torsdag och fredag, mot topplaget Columbus Blue Jackets.

ARTIKELN HANDLAR OM