Svensk briljans – inför ögonen på ”Foppa”

Reporter: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

BUFFALO. I väntan på William Nylander är det andra svenskar som glänser i Toronto.

När Maple Leafs i natt, inför ögonen på Hall of Fame-legendarer som Peter Forsberg, tvålade till New Jersey med 6-1 prickade Andreas Johnsson in sin första fullträff för säsongen och Pär Lindholm spelade fram till två mål.

– Jag har inte haft så här många chanser i någon tidigare match, så det var skönt att jag kunde sätta en puck, säger Johnsson

Det var så kallad Hall of Fame-match i Scotiabank Arena i natt och såväl de som väljs in hockeyns mest exklusiva orden idag lördag – bland dem Marin St Louis, Martin Brodeur, kommissionären Gary Bettman och förste svarte NHL-spelaren Willie O’ Ree – och tidigare medlemmar som Peter Forsberg hyllades på isen innan nedsläpp.

– Det var häftigt att se alla legendarer, och särskilt Forsberg. Vi fick energi av deras närvaro, säger svenske forwarden Andreas Johnsson till klubbens hemsida.

Andreas Johnsson gjorde säsongens första mål
Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Andreas Johnsson gjorde säsongens första mål

Jo, det märktes.

Maple Leafs hedrade de ärevördiga gästerna med en av säsongens finaste insatser.

Säsongens första mål

Trots att Auston Matthews fortfarande går skadad, och trots att ännu osignade William Nylander alltjämt uppehåller sig i Europa, körde de över New Jersey och vann med 6-1.

– När vi jobbar hårt och verkligen spelar tillsammans, som vi gjorde ikväll, då har vi utsökta chanser att nå framgång, säger coachen Mike Babcock.

Och svenska duon Andreas Johnsson och Pär Lindholm hade alltså en finfin kväll ihop i den kedja de bildar med Connor Brown.

Johnsson prickade i slutet av andra perioden prickade in sitt första mål för säsongen och Lindholm bidrog med två assist.

– Det har gått bra för vår kedja ett längre tag, vi har utvecklat fin kemi, säger Johnson.

Bratt gjorde comeback

– Själv har jag inte haft så många chanser i någon tidigare match så det var verkligen skönt att jag äntligen kunde sätta en puck.

Jesper Bratt gjorde äntligen comeback efter käkskadan han ådrog sig under Devils Sverige-besök i början av säsongen, spelade nära tretton minuter och hade tre skott på mål – men också minus tre i plus/minus-statistiken.

Leafs veteran Patrick Marleau nådde samtidigt milstolpen 600 assist med framspelningen till ett mål av Nazem Kadri.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: