Lundqvist stal showen i natt: ”Trodde jag drog nitlotten”

avPer Bjurman

SAN JOSE. Henrik Lundqvist blev svensken som stal All Star-showen i San Jose.

Till tonerna av Håkan Hellströms ”Din tid kommer” (!) vann han målvakternas strafftävling med tolv raka räddningar.

– När jag såg att det var skyttarna från Atlantic-divisionen jag skulle gå upp mot trodde jag att jag dragit nitlotten för de är väldigt vassa men det gick ju bra, säger Rangers-keepern med ett brett leende.

NHL-stjärnor som flockats i San Jose för helgens All Star-kalas i SAP Center demonstrerade i natt sina individuella färdigheter i den så kallade ”skills”-uppvisningen - och den blev alltså en liten triumf för Henrik Lundqvist.

Med tolv raka straffräddningar vann han den gren som gick ut på att ta så många puckar i rad som möjligt.

Det var fyra fler än tvåan Andrei Vasilevskij, Tampas superstar.

– Mm, det var förstås roligt, säger ”Henke” när vi träffar honom efteråt.

– När jag såg att det var skyttarna från Atlantic-divisionen jag skulle gå upp mot trodde jag att jag dragit nitlotten för de är väldigt vassa, men det gick ju bra. Jag tycker dock det roligaste är att bara var på isen med alla de här killarna och få se hur skickliga de är, det är grejen med det här evenemanget.

Foto: Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Spelade Håkan Hellström

Skoj kuriosa:

Målvakterna fick välja egen musik under sina framträdanden och ”Henke” lät plocken jobba till landsmannen Håkan Hellströms ”Din tid kommer”.

– Jajamen, Håkan! Jag gillar honom väldigt mycket. Han påminner mycket om Sverige och sommar för mig. Jag får sköna bilder framför mig när jag hör honom, förklarar han.

– Så när jag nu fick chansen att välja en låt så pratade jag med en polare, en amerikan faktiskt, som var med på Håkan-konserterna för två somrar och han hjälpte mig att ta fram den låten.

Erik Karlsson är inte förvånad. 

– Nej, ”Henke”, han är väldigt inne på Håkan, säger han med en lätt huvudskakning.

– Det är inte jag, tyvärr. Jag är inget fan. Om jag fått valt låt hade jag tagit AC/DC:s ”Highway to Hell” istället, ha ha.
Det fick han dock inte, den nye publikfavoriten i Sharktank, så han fokuserade på att njuta på andra sätt istället.

– Det är så roligt att träffa alla killarna och bara hänga och snacka skit. Det blir ju inte så ofta under säsongens gång, när man bara spelar mot varann, säger han.

– Särskilt skoj är att det få träffa de andra svenskarna, ”Henke” och Landeskog och Elias, så man får tugga lite på svenska också.

Foto: Ben Margot / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM