NHL-laget sparkar coachen Randy Carlyle

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

NEW YORK. Efter den förnedrande bortaresa som slutade med ännu en flopp mot Philadelphia igår var Anaheims-coachen Randy Carlyles öde beseglat.

Han sparkades under söndagen och ersätts tills vidare av general managern Bob Murray.

Som framgick i en Sportbladet-krönika igår har den pågående NHL-säsongen utvecklats till en katastrof för gamla storlaget Anaheim Ducks.

Oförmögna att att anpassa sig till samtida ideal och trender har de långsamt halkat efter ju längre säsongen gått – för att till slut kollapsa helt under senaste veckans bortaresa.

” Att Randy Carlyle inte fått sparken under det här sammanbrottet är helt förstummande. Det är som att Bernie Madoff fortfarande skulle få driva sin investmentbank – nästan”, hette det i Per Bjurmans krönika efter lördagens avslutande flopp mot Philadelphia Flyers.

Gav väntade beskedet

Men till sist insåg alltså även general managern Bob Murray att det inte kunde fortsätta på samma sätt,

Han sparkade Carlyle under söndagen och ställer sig själv i båset under grundseriens två avslutande månader.

Sjätte coachen att sparken i NHL.

Det är andra gången (!) han utsätter sin gamle vän för den behandlingen. Carlyle – som vann Stanley Cup med Anaheim 2007 – fick sparken av samma Murray redan 2011. Men togs sedan till nåder igen. Det lär inte hända på nytt.

– Ibland måste svåra beslut tas och vårt spel den senaste tiden har inte varit acceptabelt, säger managern till LA Times.

Med Randy Carlyle har sex NHL-coacher fått sparken den här säsongen. De övriga: Joel Quenneville i Chicago, Mike Yeo i St. Louis, Todd McLellan i Edmonton, John Stevens i LA Kings och Dave Hakstol i Philadelphia.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL