Skellefteå AIK

Skellefteå petar backtalangerna

Av: 

PeO Larsson

HOCKEY

Rundblad och Erixon får inte följa med till Stockholm: Det hade roligt att vara med...

SPOLAS Tim Erixon och David Runblad (t h) får inte följe med ned till Stockholm i kväll. Skellefteå väljer att spela ödesmatchen med sex backar.
SPOLAS Tim Erixon och David Runblad (t h) får inte följe med ned till Stockholm i kväll. Skellefteå väljer att spela ödesmatchen med sex backar.

Streckmatch – då satsar Skellefteå AIK på rutin.

I kväll, mot Djurgården på Hovet, får backtalangerna David Rundblad och Tim Erixon inte ens byta om.

David Rundblad, 18, och Tim Erixon, 18, rankas som två av Sveriges mest lovande backar. Båda var med i JVM i vintras, där de hade betydande roller för Småkronorna.

Men i elitserien har de matchats sparsamt på slutet.

Och när Skellefteå åker till Stockholm i dag – för en riktig streckmatch mot Djurgården – får de stanna hemma.

– Vi spelade två tuffa matcher i helgen och de har ju sex bra backar nu så det är väl det som är grejen. Givetvis hade det varit jätteroligt att vara med, men det finns inte så mycket att göra åt det mer än att fortsätta träna, säger David Rundblad till folkbladet.nu.

Skellefteå, som kan säkra en slutspelsplats vid seger, matchar bara sex backar i kväll: Pavel Skrbek, Tobias Viklund, Atvars Tribuncovs, Jyri Marttinen, Erik Andersson och Christoffer Norgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skellefteå AIK