Paret lämnar Djurgården Hockey efter säsongen

Vice vd:n: ”De har varit ovärderliga för oss”

avDaniel Sörensen

Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET
Nils Ekman och Danijela Rundqvist

Djurgårdsparet Nils Ekman och Danijela Rundqvist lämnar sina roller som sportchef respektive verksamhetschef efter säsongen.

Beslutet tillkännagavs på klubbens hemsida under tisdagen.

– Jag, Danijela och Djurgården har kommit fram till detta beslut tillsammans. För mig så är det för att jag känner att jag vill pröva på något annat, säger Nils Ekman.

Paret Nils ”Nisse ”Ekman, 42, och Danijela Rundqvist, 34, har sedan starten av Djurgården Hockey Dam 2014 (som tog över verksamheten från Segeltorp) varit viktiga kuggar i verksamheten.

Ekman figurerar som sportchef medan Rundqvist innehar rollen som verksamhetschef.

Nu bekräftar paret att de lämnar föreningen efter den pågående säsongen.

– Jag, Danijela och Djurgården har kommit fram till detta beslut tillsammans. För mig så är det för att jag känner att jag vill pröva på något annat, säger ”Nisse” Ekman till Djurgårdens hemsida.

Överväger sina alternativ

Han kommer att lämna sin tjänst direkt efter säsongen medan Danijela Rundqvist – som för tillfället är mammaledig då paret fick dottern Ella i november i fjol – kommer att se över sina alternativ.

Foto: Jimmy Wixtröm / AFTONBLADET

– Danijela är fortfarande mammaledig och kommer så vara en tid. Gällande henne så är det inte omöjligt att hon kommer jobba vidare kring dam- och flickhockey som vi vill få att fortsätta växa. Vi har valt att gå ut med detta i ett tidigt skede för att dels i lugn och ro kunna fokusera på denna säsong men också att kunna påbörja rekryteringen in för kommande säsong utan spekulationer, säger Ekman.

”Är en imponerande resa”

Djurgårdens vice vd KG Stoppel uttrycker sin tacksamhet för det jobb som Ekman och Rundqvist gjort för föreningens damverksamhet sedan de tillträdde för drygt fyra år sedan.

– ”Nisse” och Danijela har från första början varit viktiga hörnstenar i att bygga och utveckla vår damverksamhet. Vi hade aldrig kommit så långt och skapat oss en sådan identitet utan deras personligheter och hårda arbete. De har varit ovärderliga för oss, säger Stoppel.

Efter att Segeltorp blev Djurgården tog sig laget från division 1 till den näst högsta divisionen – Damettan. Väl där blev det bara en säsong innan de etablerade sig ordentligt i SDHL. Redan under andra säsongen vann laget SM-Guld.

– Att gå från division 1 till svenska mästare på tre säsonger är en imponerande resa, säger KG Stoppel, som nu får påbörja rekryteringsprocessen för att få in ersättare till föreningen.

ARTIKELN HANDLAR OM