Svenskarna glödheta i Nashville – ny seger i natt

Filip Forsberg och Viktor Arvidsson målskyttar igen

avPer Bjurman

NEWARK. Filip Forsberg och Viktor Arvidsson fortsätter skjuta som värsta luftvärnskanonerna.

Bägge två pangande in sjunde målet för säsongen när Nashville i natt slog New Jersey på övertid i Newark.

– Ja, det går bra för vår kedja nu. Vi skapar mycket och borde nog gjort ytterligare något mål ikväll, säger Filip till Sportbladet när vi träffar honom efter 4-3-segern

Det finns få formationer i NHL som avlossar lika många skott som Nashvilles förstakedja – och för det mesta är det blågula duon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson som ger eld med ammunitionen centern Ryan Johansen förser dem med, i form av strålande passningar.

Och villigheten att bränna av bomb efter bomb ger resultat, blev vi påminda om i The Rock i Newark i natt. 

”Krigade oss in i matchen”

”Flipper” och ”Arvy” stänkte in varsitt mål i en tuff, jämn, välspelad duell mot hungriga Devils och bidrog därmed i hög grad till att gästerna från södern till slut kunde tvinga till sig en seger.

– Det var jämn match och den kunde väl ha slutat lite hur som helst, men efter tredje, när vi verkligen krigade oss tillbaka in i matchen, tycker jag att vi förtjänade åtminstone oavgjort, säger Filip medan han byter om efteråt.

– Målen? Ja, Viktor fick ju på ett otroligt fint skott. Rakt upp i nättaket. Det är som jag brukar säga, det är bara att försöka hänga med och hitta honom med puckarna. Själv kom jag kanske lite väl långt fram, men Johansen slog en fin passning så jag fick ändå väg ett skott.

”Vi borde gjort ytterligare något mål”

Båda de blågula skyttekungarna i Music City är uppe i sammanlagt sju mål och det får ju ses som ett utsökt facit efter bara tio matcher. 

– Ja, det går bra för vår kedja . Vi skapar mycket och borde nog gjort ytterligare något mål ikväll, tycker Filip.

Även lagets övriga svenskar bidrog till de tidiga serieledarnas seger i New Jersey. Calle Järnkrok assisterade till Yannick Webers 1-1-balja i första perioden och Mattias Ekholm till det mål med vilket Kyle Turris 3.35 in i övertidsperioden avgjorde hela tillställningen.

ARTIKELN HANDLAR OM