Matt Duchene

Ottawa-skandalen fortsätter – kan finnas fler filmklipp

Av: 

Daniel Sörensen

HOCKEY

En ”Uber-skandal” plågar Ottawa Senators.

Flera av lagets spelare hamnade i blåsväder efter att de kritiserat folk inom den egna organisationen i ett filmklipp som spridits världen över.

Men än verkar inte skandalen vara över.

– Har vi sett allt än? Enligt vad jag har hört har vi inte det. Det finns en del som är ännu värre, säger experten Renaud Lavoie.

I helgen publicerade tidningen Ottawa Citizen ett videoklipp med sju Senatorsspelare som åker en Uber-tur och fullkomligt spyr galla över lagets egna spel och den assisterande coachen Marty Raymond.

Storstjärnorna Matt Duchene, Chris Wideman och backtalangen Thomas Chabot var tre av de spelare som filmades i samband med en bortamatch i Phoenix i slutet av oktober.

– Marty Raymond, den ende coachen i NHL-historien som ansvarat för både sämsta powerplay och sämsta penalty kill under samma kalenderår, hörs Duchene säga.

Filmklippet publicerades på Twitter och Youtube under måndagen, men raderades tämligen omgående. Spelarna ska inte ha varit medvetna om att de filmades.

”Behandlas som internt ärende”

Många som hann se klippet blev upprörda över spelarnas agerande. Senatorsstjärnorna bad om ursäkt till klubbledningen och huvudtränaren Guy Boucher har sagt att ursäkten accepterats.

Matt Duchene kan trejdas bort från Ottawa

– Vi har det största förtroende för Marty Raymond och tror på uppriktigheten i spelarnas ursäkt. Vi behandlar nu detta som ett internt ärende och tänker inte ge fler kommentarer, berättade han.

Men den här soppan verkar inte vara över ännu. Enligt uppgifter ska det finnas mer filmmaterial från samma bilresa.

Påstår att det finns mer

Enligt franskkanadensiska TVA Sports expert Renaud Lavoie kan det komma att publiceras ytterligare klipp på spelarna från Uber-resan.

Under en sändning i kanalen hävdar han materialet som finns är ännu värre än det som redan spridits.

– Har vi sett allt än? Enligt vad jag har hört har vi inte det. Det finns en del som är ännu värre, säger Lavoie.

Det ryktas nu om att Matt Duchene – som kom till Ottawa från Colorado i fjol – kan komma att trejdas bort efter årsskiftet.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Åtskilliga NHL-bomber väntar

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Matt Duchene

NHL

Ottawa Senators