Bryter tystnaden: ”Ville inte skada”

avPer Bohman

HOCKEY

Elias Pettersson fick en hjärnskakning efter tacklingen.

Nu bryter Michael Matheson – som tacklade svensken – tystnaden.

– Jag tänkte inte: ”jag måste skada den här killen”. Jag har hört av mig till honom för att be om ursäkt, säger Matheson till The Athletic.

Elias Pettersson har gjort stor succé under säsongsinledningen av NHL. Tonåringen har öst in poäng och på kort blivit ett stort namn på andra sidan Atlanten. Men i helgen kom den första riktiga motgången när Vancouver Canucks mötte Florida Panthers – och tuffe backen Mike Matheson.

”Extremt arg”

Matheson gav svensken en rejäl tryckare och Pettersson ådrog sig en hjärnskakning.

– Är jag arg? Extremt arg. Jag är väldigt upprörd fortfarande. Vi förlorade en lysande ung spelare till en skada som jag inte tycker var nödvändig. Jag är förbannad just nu när jag pratar om det, sa Vancouvers tränare Travis Green efter den fula tacklingen.

”Ville inte skada”

Under onsdagen bröt en ångerfull Matheson tystnaden om situationen.

– Jag har sett klipp på tacklingen massa gånger nu och förstår verkligen varför jag fick två matchers avstängning. Men jag menade faktiskt inget. Jag förstår varför folk tror att jag medvetet ville skada och förtjänar avstängningen. Men så var det inte, säger han till The Athletic och fortsätter:

– Han (Pettersson) är en skicklig spelare. Han spelar bra. När du är i fajt med någon så vill du spela tufft mot dem och se till att de inte kommer förbi. Men det fanns inte en tanke av typen: ”jag måste skada den här killen”.

Har kontaktat svensken

Matheson berättar att han har varit i kontakt med Pettersson.

– Jag ville få höra hur han mådde. Det var viktigast för mig – och är fortfarande viktigt. Jag hörde av mig till honom för att be om ursäkt och se hur han mådde. Det låter som att han blivit klart bättre de senaste dagarna och det är skönt att höra. Han hade inte behövt svara mig när jag ringde, men jag är glad att han gjorde det.

ARTIKELN HANDLAR OM