Modotränaren anmäls igen: ”Trodde det var ett skämt”

Avstängde Adam Göransson vill bevisa sin oskuld

avDaniel Sörensen

Publicerad:

Han slängde en vattenflaska på en motståndare efter matchen mellan Modo och Luleå och dömdes till tre matchers avstängning och böter.

Nu anklagas Modotränaren Adam Göransson han för att olovligen ha varit inne i omklädningsrummet under en match och således struntat i avstängningen.

– Jag tar starkt på det här, det är en anklagelse inte bara mot mig som individ utan även mot Modo Hockey som förening, säger han.

Modos målvaktstränare Adam Göransson – även kommunikatör för SDHL – tappade huvudet efter toppmötet mellan Modo och Luleå förra onsdagen.

Göransson fick se sitt lag förlora mötet med 2–3 och efter slutsignalen kastade han in en vattenflaska på isen, som träffade Luleåspelaren Zsofia Jokai-Szilagyi på ena skridskon.

– Det var väldigt onödigt och helt oacceptabelt. Jag är väldigt ångerfull, sa han till Sportbladet efteråt.

Han anmäldes till disciplinnämnden på grund av händelsen och dömdes sedermera till tre matchers avstängning och böter på 5000 kronor.

”Det kom som en stor överraskning”

Nu har dock Adam Göransson hamnat i blickfånget igen. I samband med Modos bortamatch mot AIK i Stockholm i lördags anmäldes han igen av det domarteam som ansvarade för matchen.

De menade att han brutit mot reglerna för sin avstängning. I en anmälan till disciplinnämnden hävdar de att tränaren befann sig i spelarutrymmet (där han inte fick vistas från två timmar innan matchen fram till slutsignalen) under den första periodpausen.

Adam Göransson menar själv att han aldrig rört sig i de aktuella lokalerna under den tidsperioden.

Vad säger du om den här anmälningen?

– Vi undrar var det här kommer ifrån och vad det är som gör att de anmäler mig. Det kom som en stor överraskning, vi trodde att det var ett skämt när det kom först.

Samlat in bevismaterial

Efter det att anmälan tillkännagavs har han tillsammans med klubben samlat in och sammanställd vittnesmål och material som ska visa på hans oskuld.

– Vi har flera vittnesmål, bland annat från min mamma som jag stod och pratade med på läktaren under periodpausen. Det finns videomaterial där man hör mig prata. Allt är inskickat till disciplinnämnden. Nu inväntar vi deras beslut, säger han och fortsätter:

– Vi har redan pratat med Joel Hansson (domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet) också och förklarat att vi har vetat vad som gäller.

Om det nu är så att ni har ett så pass starkt bevismaterial som du säger så låter det som att det här ärendet snart är avklarat, eller vad säger du?

– Det utgår jag ifrån. Jag kan inte se någonting annat. Jag utgår från att de drar ett streck över det där.

– Jag tar starkt på det här, det är en anklagelse inte bara mot mig som individ utan även mot Modo Hockey som förening. Vi anklagas för att bryta mot Ishockeyförbundets regelverk och stadgar. Vi tar hårt på anklagelserna, säger Adam Göransson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM