Efter backvärningen – kan förlänga med veteranen

avDaniel Sörensen

Foto: SUVAD MRKONJIC / TT
David Printz tidigare i Karlskrona

Mycket tydde på att Timrås försvarsjakt skulle vara över då finske Janne Jalasvaara skrev på för SHL-klubben.

Men än är inte backuppsättningen helt spikad. David Printz, som skrev ett sjuveckorsavtal med klubben i början av september är aktuell för en förlängning.

– Det är två parter i det här. Vi ska komma överens också, men vi är jättenöjda med honom, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg till Hockeypuls.

SHL-nykomlingarna Timrå IK håller på att slipa på de sista förändringarna i truppen inför höstsäsongen.

Då försvararen Albin Carlson är långtidsskadad har det varit ett tydligt transfermål från klubben att få in flera, rutinerade backar.

I går presenterades således finske Janne Jalasvaara. 34-åringen – som bland annat vunnit ryska Gagarin Cup två gånger med OHK Dynamo Moskva – kommer senast från Rögle.

– Janne är en stabil defensivt back som kom till Rögle ifjol och gjorde ett bra intryck där. Vi har letat efter en stabil defensiv back och vi tycker att vi nu har hittat en sådan back i Janne, säger Kent Norberg till klubbens hemsida.

Skrev sjuveckorskontrakt

Trots att Jalasvaara har skrivit på ett artistkontrakt över säsongen 2018/2019 kan det vara aktuellt med ytterligare en backförstärkning.

Hockeypuls avslöjar att klubben håller på att diskutera ett avtal med 38-åriga David Printz. Backen skrev ett sjuveckorskontrakt med Timrå i början av september, men det håller på att ta slut nu.

– Vi för en dialog med David och vi får se var det tar vägen. Det här (värvningen av Jalasvaara) förändrar inte hans situation, förklarar Norberg.

”Inte försämrat sina chanser”

David Printz har spelat alla fyra matcher hittills för Timrå den här säsongen. Med honom i laget når klubben sitt mål att ha nio tillgängliga backar i truppen (tio totalt, Carlson inräknad).

– Jag tycker han varit riktigt bra. Han har inte försämrat sina chanser om jag säger så. Sedan är det två parter i det här. Vi ska komma överens också, men vi är jättenöjda med honom, säger ”Nubben”.

ARTIKELN HANDLAR OM