Beskedet: Andreas Johansson lämnar HV71 efter sprickan

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det har stormat kring HV71 den senaste tiden.

Sprickan mellan tränaren Andreas Johansson och sportcheferna Johan Davidsson och Johan Hult blev till slut för stor.

 I dag meddelar Johansson, 42, att han lämnar klubben.

– Vi har nu kommit till en punkt där vi inte kan hitta en form för fortsatt samarbete, säger Johansson till klubbens hemsida.

Hemligheter om spelarna i HV71

I början på maj kunde Sportbladet rapportera om en spricka mellan tränaren och de båda sportcheferna Johan Davidsson och Johan Hult. Enligt uppgifter ska sportcheferna ha krävt tränarens avgång eller så skulle de istället lämna sina poster.

Dock gick klubben snabbt ut och dementerade uppgifterna.

”Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71”, skrev de på sin hemsida.

Röda och gröna gubbar bakom turbulensen

De två parterna var inte överens om vilket ledarskap en tränare ska ha eller vad klubben ska stå för värderingar.

Och enligt Jönköpings-Posten startade sprickan med färgerna röd och grön. Johansson ska enligt tidningen ha ringat in spelarnas nummer med en röd eller grön penna. Där den röda färgen stod för att spelaren inte var värd att satsa på medan den gröna stod för det motsatta. Ett avslöjande som bland annat fått sponsorer att lämna klubben.

Johansson berättade för JP att hade en helt annan betydelse.

Den betyder inget som skrivits i media. Det är från mitt coachrum någon gått in och tagit kortet. Jag går inte in i din dator, eller hur? Det skrivs många saker men grejen är att vi i tränarstaben har diskussioner dagligen. Vi sätter upp nummer, vilka som spelar i powerplay och vem som är kvar nästa år. Allt detta behöver vi för att bygga den personen och då sätter vi upp markeringar, sa Johansson till JP.

Lämnar klubben med omedelbarverkan

Trots turbulensen meddelade klubbledningen att Johansson skulle få fortsatt förtroende som huvudtränare för klubben.

Men i dag meddelar klubben på sin hemsida att Johansson själv tagit beslutet att lämna sin post.

– Vi har hela tiden haft ambitionen att korrigera de fel och brister som uppdagats under säsongsutvärderingen, men vi har nu kommit till en punkt där vi inte kan hitta en form för fortsatt samarbete. Därför har jag valt att ta detta beslut, säger Andreas Johansson.

– Vi har en tydlig bild av hur verksamheten i HV71 ska bedrivas och där har Andreas och vår bild, i vissa delar, skiljt sig åt. Vi har respekt för Andreas beslut och vill tacka honom för sitt engagemang i HV71 och önska honom lycka till i framtiden.

Hemligheter om spelarna i HV71

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!