Leksand agerar – sparkar spelarduo

Publicerad 2013-12-15

”Är chockad – det kom som en blixt från klar himmel”

Jens Jakobs och Matt Fornataro.

Leksand agerar för att hindra fallet i SHL.

Jens Jakobs och Matt Fornataro får gå med omedelbar verkan.

– Jag är lite chockad och lite ja... Jag vet inte vad jag säga säga? Besviken. Det kom som en blixt från klar himmel, säger Jakobs till dt.se.

1-7 mot Linköping och 0-5 mot Skellefteå följdes på lördagen upp med en ny förlust, 3-6, mot Modo. Nu agerar höstens succélag Leksand för att stoppa den negativa trenden.

”Jag är lite chockad”

I ett pressmeddelande meddelar klubben att det är färdigspelat för Jens Jakobs och Matt Fornataro.

– Jens och Matt har inte utvecklats hos oss på det sätt jag önskat och trott. Det är två spelare som normalt sett skall producera poäng framåt och kunna vara avgörande för vårt lag. Men hos oss har det låst sig totalt vilket gör att jag måste se till klubbens och lagets bästa. Jens Jakobs och Matt Fornataro är nu tillgängliga för spel i andra klubbar och jag hoppas vi kommer hitta en lösning på deras framtid så snart som möjligt, säger sportchefen Tommy Salo.

28-årige forwarden Jakobs kom till klubben inför säsongen från Luleå. Han har tidigare ett långt förflutet i dalarivalen Mora.

– Jag är lite chockad och lite ja... Jag vet inte vad jag säga säga? Besviken. Det kom som en blixt från klar himmel. Samtidigt, jag vill spela ishockey och har jag inte det förtroendet så... Jag har ändå krigat från dag ett och gjort det jag kunnat. Jag tycker jag kan gå rakryggad ur det här ändå, säger Jakobs till dt.se.

Ersätts av juniorer

Jämnårige Fornataro värvades även han inför årets säsong, från Västerås.

– Det är frustrerande att det inte gick som det var tänkt. Jag har blivit behandlad väldigt bra här. Det funkade inte, men jag landar på fötterna någonstans, säger Fornataro till dt.se.

Nu ersätts duon av juniorerna Fredrik Forsberg, född 1996, och Martin Grönberg, född 1994.

– Vi har en fin utveckling på våra juniorer i föreningen och två spelare som jag tror är mogna för nästa nivå är Fredrik Forsberg och Martin Grönberg. Fredrik har ett bra spelsinne och är en smart forward som jag vill testa i vårt a-lag och ge honom möjligheten att utbildas tillsammans med våra äldre och mer rutinerade spelare. Martin är en riktigt bra tvåvägsspelare med en bra skridskoåkning som även han är redo för nästa steg i utvecklingen, säger Salo.

Följ ämnen i artikeln