Förre SHL-spelaren besegrade cancern

HOCKEY

Mikael Lidhammar ”Klart att man är lättad”

Förre SHL-spelaren Mikael Lidhammar, 26, har vunnit sitt livs viktigaste match, mot cancern.

Nu är han redo att spela match igen.

– Klart att man är lättad, det var en oerhört skön känsla när man fick beskedet att allt gått bra, säger han till Barometern.

Foto: Mikael Lidhammar, nu i Oskarshamnströjan.

Forwarden Mikael Lidhammar har tidigare spelat i Luleå (moderklubb), Björklöven och Bik Karlskoga innan han hamnade i allsvenska Oskarshamn 2011. Förra säsongen producerade han 12 poäng (7+5) på 48 matcher i grundserien och tre assistpoäng på sex matcher i förkvalet till kvalserien.

”Har inte känt mig sjuk”

Den 10 april skrev han på ett nytt ettårskontrakt med IKO, men inte ens en månad senare fick han beskedet att han drabbats av lymfkörtelcancer.

Nu, ett halvår efteråt, har han fått beskedet att han är helt frisk efter cellgiftsbehandlingarna.

– Jag har hört att det kan vara väldigt tufft, men jag har inte känt mig sjuk. Jag har lyckats koppla bort det på ett bra sätt. Det har liksom inte känts som att jag kan göra mycket åt det som händer utan lita på det läkarna sagt till mig. Prognoserna har ju hela tiden varit goda och det gör saken givetvis lättare, säger han.

”Hockeyn sekundär”

Mikael Lidhammar kommer inte att kastas in i den allsvenska hetluften direkt.

– Han ska matchas i någon division 1-klubb och sedan hoppas vi att han är aktuell för oss inom ett par veckor, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström till Barometern:

– Hockeyn är helt sekundär i ett sådant här tillfälle och det känns fantastiskt att han är frisk. Vi har levt med honom och känt med honom och man blir all­deles varm i hjärtat när man vet att han nu är tillbaka.