Rögle ångar på – enkel derbyseger

Publicerad 2014-03-23

Tränaren: ”Fortsätter vi så här...”

Vinst borta mot Västerås, straffseger mot AIK på Hovet – och nu också bäst i Skåne.

Rögle knäckte Malmö med 5–2 i det heta derbyt.

– Fortsätter vi så här kan det gå bra, säger tränaren Magnus Bogren i Viasat.

Det kokade på de fullsatta läktarna i Lindab Arena när Malmö och Rögle gjorde upp i kvalseriens första Skånederby.

Och det var hemmafansen som fick jubla.

Rögle vann med 5–2 och tog tre viktiga poäng i kampen om en SHL-plats. Vinsten gör att ängelholmarna är fortsatt tvåa i tabellen. Rögle, som säkrade platsen i det avslutande kvalet via play off-serien, har tagit tre raka segrar sedan uddamålsförlusten mot Örebro i premiären.

– Vi spelar fantastisk hockey och fortsätter kämpa hela vägen. Vi började i playoffet där vi vann alla sex matcher. Det skapade bra karaktär. Vi har bra energi i laget och har sagt att vi ska ut och ha kul och njuta, Fortsätter vi så här kan det gå bra, säger tränaren Magnus Bogren i Viasat Sport.

Smakstart

Vinsten i derbyt kom tack vare en succéstart. Rögle var klart hetast och tryckte in 1–0 redan efter tre minuter när Kelsey Tessier grävde fram pucken till en fristående Emil Thorell. Mot slutet av perioden kom 2–0 genom Emil Molin som sköt ett distinkt dragskott i powerplay.

Rögle fortsatte att ösa på i den andra perioden och ytterligare två mål från hemmalaget tvingade Malmö till ett målvaktsbyte. Vid 4–1 till ängelholmarna fick Pontus Sjögren nog och ersattes av Robin Rahm.

Tessier gjorde två

Malmö ändrade om i kedjorna och fick till en reducering i slutperioden. Men Rögle avgjorde definitivt när Kelsey Tessier satte dit 5–2 med 1.21 kvar att spela. Målet var Tessiers andra och kanadensarens kedja med Molin och Thorell var isens bästa.

– Det krävs att alla kliver fram. Tessiers line har haft det lite tungt i slutet av playoff och början av kvalserien och det är fantastiskt att det powerplayet också får göra två mål i dag. vi behöver alla. Jag tycker att förstafemman och alla andra också gör det bra. Det är klockrent, säger Bogren i Viasat.

”Många som inte var där”

För Malmö var derbyt en jobbig upplevelse. Faktum är att Rögle ledde skotten med 33–15 efter två perioder.

– De var mycket hetare än oss. Vi var för blöta och kom inte alls upp i den nivå vi behövde. Vi försökte väcka spelarna efter första men jag tyckte inte det hände så mycket, säger tränaren Mats Lusth i Viasat.

Lusth kräver bättring inför tisdag då Malmö gästar Västerås. Mötet blir en tidig ödesmatch för skåningarna som ligger fyra i kvaltabellen, tre poäng bakom tvåan Rögle och fyra efter ledande Örebro.

– Det var många som inte var där i dag, som inte ville ta det här jobbet som krävs för att vinna. Grovjobbarna var där, men det måste vara fler, säger Lusth.