Klart: Center och forward till Leksand

Klubbens första nyförvärv

Viktor Mårtensson.
Viktor Mårtensson.

Leksand har legat lågt med värvningarna under silly season.

Men nu presenterar klubben två nyförvärv.

Viktor Mårtensson, Västerås, och Tomi Sallinen, Blues, spelar i LIF nästa säsong.

Medan andra SHL-lag värvat friskt inför nästa säsong har det mesta kring Leksand handlat om spelare som lämnar. Jacob Blomqvist har försvunnit till Brynäs och nyligen blev det klart att Jon Knuts väljer att inte fortsätta i den blåvita tröjan.

Men nu kommer Leksands första förstärkningar inför hösten. Viktor Mårtensson, Västerås, och Tomi Sallinen, Espoo Blues, har skrivit på varsitt kontrakt.

– Det känns som att det är rätt tid nu att lämna Finland och ta sig an en ny utmaning i SHL. Jag ser verkligen fram emot att spela i Leksand nästa säsong, säger 25-årige Sallinen till Leksands hemsida.

Ettårskontrakt

Centerns kontrakt gäller en säsong.

– Tomi är en bekväm spelare i båda rollerna, som han själv beskrev. Han är en bra lagspelare och har varit assisterande kapten i Espoo. En spelare i bra ålder och med fin skridskoåkning, säger Tommy Salo, sportchef, till hemsidan.

Viktor Mårtensson, 25, gjorde fem poäng för Västerås i allsvenskan och beskrivs som en tuffing på isen. Tommy Salo ser fram emot att se forwardens fysiska spel i SHL.

– Han är en stark forward som det är otroligt jobbigt att möta. Viktor är bra på att både dela och även ta en rejäl tackling. Han backar aldrig undan och behöver det tas en fight så vet vi hans kvalitéer, säger Salo.

Rönnberg stannar

Dessutom förlänger Joonas Rönnberg och Fredrik Händemark. Rönnberg har spelat i Leksand i tre säsonger och nu förlängt sitt avtal med ett år till.

– Det har varit min första tanke att stanna kvar i klubben. Jag har inte jobbat på att byta klubb eftersom jag vill fortsätta där vi avslutade den här säsongen, säger Rönnberg.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN