Sedin har nu fått lämna sjukhus efter överfallet

NEW YORK. Daniel Sedin mår hyggligt dagen efter den otäcka smällen i Vancouver.

– Jag har lite ont i nacken bara, säger han till Sportbladet.

Det var otäcka scener som utspelades under säsongsavslutningen mellan Vancouver Canucks och Calgary Flames i Rogers Arena natten till måndagen.

I slutet av den andra perioden tacklades Daniel Sedin med huvudet före in i sargen av Paul Byron, blev liggande orörlig på isen och bars efter en lång stund ut på bår.

Sedan kördes han direkt till sjukhus.

Lämnade sjukhuset

Redan under natten kom dock lugnande besked om att han var vid medvetande och kunde röra alla kroppsdelar och framåt morgonen fick han lämna sjukhuset.

Dagen efter är den svenske superstjärnan omtumlad, men vid gott mod.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Jag har ont i nacken idag bara, säger han när Sportbladet når honom under måndagen.

Gärningsmannen Byron fick matchstraff för sitt tilltag, men det de flesta är överens om att han själva tacklingen var en olycka snarare än ett medvetet försök att skada

Respektlöst av motståndarnas coach

Däremot menar coachen John Tortorella att hans kollega i Calgary, gamla antagonisten Bob Hartley, uppförde sig respektlöst i båset medan Daniel låg skadad på isen.

– Det är generande. Jag blir så förbannad. Jag borde kanske inte säga något, men jag gillar honom inte. Jag gillar inte sättet han uppför sig på, heter det.

Se tacklingen här (extern länk)

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN