”Känns oseriöst och oprofessionellt...”

Publicerad 2014-03-10

Stjärnan kritisk inför SM-finalen

Damernas SM-final mellan Modo och Linköping spelas bara i en match – samtidigt som SHL-slutspelet.

Det får Kim Martin-Hasson att reagera.

– Det känns oprofessionellt och oseriöst, säger målvakten.

SM-finalen mellan Modo och Linköping spelas onsdagen den 19 mars klockan 20.00. Samtidigt spelas kvartsfinalerna i SHL. Anledningen till att damfinalen lagts samtidigt är att den ska sändas i SVT24.

– Det är lite dumt och konstigt. Fler kommer nog om det är helg. Flera kanske måste ta ledigt för att kunna åka så det kanske hade varit bättre att lägga den på helgen, säger Kim Martin-Hasson.

"Jättetråkigt"

Linköpings målvakt är dock mest kritisk till att finalen bara spelas i en match – till skillnad från kvartsfinal och semifinal.

– Det är jättetråkigt att finalen inte spelas i bäst av tre på grund av tv-sändningen, vilket också känns oprofessionellt och oseriöst. Det är tråkigt att tv ska vara med och bestämma. Vi har spelat tre matcher i kvartsfinal och semifinal så det känns jättekonstigt att finalen bara är en match, säger hon och fortsätter:

– Om tv bara kan sända en match så hade man väl kunnat sända den andra och sedan om det blivit en tredje kanske det hade lockat lite folk. Alla spelare vill att finalen ska spelas i tre matcher.

FOTNOT: Sportbladet har sökt svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund för en kommentar.

Följ ämnen i artikeln