Erik Karlsson tackar nej till VM

HOCKEY

PHILADELPHIA. Tyvärr, svenska hockeyfans.

Inte heller Erik Karlsson kommer till VM.

– Jag har just talat med Pär Mårts och meddelat att jag känner mig sliten och inte är där jag behöver vara mentalt, säger backstjärnan till Sportbladet.

Det sista hoppet om att Tre Kronor skulle få hem en riktig superstjärna till VM-truppen i Minsk har alltså gått om intet.

Efter nej från sådana som bröderna Sedin, Nicklas Bäckström och Patric Hörnqvist drömde ju Pär Mårts ändå om en jackpot i form av Erik Karlsson – världen bäste offensive back och vår klarast lysande stjärna i OS i Sotji i februari.

”Lång och motig säsong”

Men efter att ha tänkt och känt efter under de tio dagar som gått sedan hans Ottawa Senators avslutade sin säsong ringde Erik alltså under tisdagen till Mårts och tackade nej.

– Jag förklarade att jag inte är där jag behöver vara mentalt. Det har varit en lång och motig säsong och jag känner mig sliten, säger han når Sportbladet når honom i den kanadensiska huvudstaden.

Han fortsätter:

– Jag har helt enkelt inte motivation för att spela en och en halv månad till och det är ingen idé att åka dit och spela halvmotiverad. Det är bättre att de tar in någon annan.

Kanske inte jättesugen...

Till saken här också att skadan från fjolårssäsongen, när han fick hälsenan avklippt av omtalade Matt Coke, hämmar den 23-årige smålänningen.

– Benet är fortfarande inte riktigt bra och det beror på att jag inte kunde träna på riktigt förras sommaren, säger han.

– Därför behöver jag en lång sommar när jag kan bygga upp benet från grunden igen.

I den mån Tre Kronor alls ska få hem några fler förstärkningar lär det fortsättningsvis handla om sådana som blir utslagna i Stanley Cup-slutspelets första omgång och den ende aktuelle som just nu ser ut att få snabb respass är Tampas Victor Hedman – ratad från OS och därmed kanske inte jättesugen på att säga ja till VM...

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor