Så ska han skyddas

Av: Ha Ab

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla vill prata med VM-hjälten: ”Vi ska lägga upp en strategi”

GÄVLE. Mika Zibanejad, 18, är tillbaka i elitserien igen.

Och nu vill Djurgården skydda den svenska guldhjälten från det hårda medietrycket.

– Han måste orka fokusera på det viktigaste, att spela ishockey, säger klubbens pressansvarige Jimmy Peterson.

PÅPASSAD Mika Zibanejad avgjorde JVM-finalen och blev hela Sveriges hjälte. Nu slår Dif vakt om sin supertalang – medietrycket ska inte bli för stort.
Foto: Foto: PIC-AGENCY
PÅPASSAD Mika Zibanejad avgjorde JVM-finalen och blev hela Sveriges hjälte. Nu slår Dif vakt om sin supertalang – medietrycket ska inte bli för stort.

Tio minuter in i förlängningen i finalen av junior-VM gjorde Mika Zibanejad det avgörande målet. Ett mål som betydde Sveriges första JVM-guld på 31 år.

Sedan dess har ingenting varit sig likt för djurgårdsforwarden. Alla vill ha en del av guldhjälten som sköt det historiska målet.

”Synd att det blev torsk”

I går var den stora högerskytten tillbaka i elitserien igen. Det slutade med 1–3-förlust mot Brynäs, men Zibanejad gjorde en bra match och spelade bland annat fram till Djurgårdens enda mål.

– Det kändes kul att vara tillbaka och dra på sig djurgårdströjan igen. Synd bara att det blev torsk, säger Zibanejad.

Trots förlusten var det Zibanejad som de flesta ville prata med efter matchen. Djurgården hade valt att ta med sig klubbens pressansvarige

Jimmy Peterson till Gävle.

– Ja, jag ska faktiskt prata med honom nu när ni är färdiga och tillsammans ska vi lägga upp en strategi inför framtiden. Han har fått rätt många förfrågningar och vi måste försöka styra upp om det blir allt för mycket, säger Peterson.

Hur ska ni skydda honom?

– Mika får säga hur han känner. Han måste orka med att fokusera på ishockeyn, för det är det viktiga.

När Zibanejad i höstas återvände till Djurgården efter spel i Ottawa var förväntningarna stora. Något han hade svårt att leva upp till.

Imponerande lugn

Under JVM var han den mest jagade svenska spelaren av kanadensisk media. Den svenska landslagsledningen beslutade under inledningen av turneringen att inte släppa ut Zibanejad till den mixade zonen.

Mika Zibanejad tar uppståndelsen imponerande lugnt:

– Man får väl skylla sig själv efter ett sådant mål och man visste väl att man skulle få media efter sig och det är något man får ta. Samtidigt gäller det att handskas med det på något sätt. Men hittills har jag fått bra hjälp av de medieansvariga i både landslaget och Djurgården.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN