Garrison debuthjälte för Djurgården

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgårdens kanadensiska nyförvärv Jason Garrison, 34, fick bästa möjliga start i sin nya klubb.

I mitten av den andra perioden tryckte backen in 2–1 för stockholmarna – ett mål som gav Djurgården tre poäng.

– Det var skönt att få det avklarat så snabbt, säger Garrison till C More.

En dryg timme innan bortamötet med Brynäs meddelade Djurgården att klubbens kanadensiska nyförvärv Jason Garrison, 34, var redo för debut.

Backen – som kommer närmast från NHL-laget Edmonton Oilers – har varit i landet ett par dagar, men inte kunnat spela för laget förrän i dag.

Och vilken drömdebut det skulle komma att bli för Garrison.

Davidsson inledde målskyttet

Efter sex minuter gjorde Djurgårdens Jonathan Davidsson 1–0 efter en fin framstötning från lagkompisen Axel Jonsson-Fjällby. Med en lätt vrickning fick Davidsson in pucken bakom den gamle Djurgårdsmålvakten Joacim Eriksson, nu i Brynäs.

Nicklas Danielsson kvitterade för Gävle-laget sex minuter senare, med ett hårt skott som gick förbi Djurgårdens Adam Reideborn.

I den andra perioden klev sedan Jason Garrison fram. Han tog emot en passning från Emil Bemström och drog upp pucken högt i ena krysset.

– Jag kom in i mitten och gick förbi “min kille” och fick pucken. Jag lyckades trycka in den, det var en bra passning. Härligt att få pucken i nät, säger Garrison till C More.

”Kommer ta ett tag att vänja sig”

– Det var skönt att få det avklarat så snabbt, fortsätter han och syftar på det tidiga målet, som kommer bara dagar efter ankomsten till Stockholm.

Den största skillnaden som han upplevt sedan flytten till SHL är rinkstorleken.

– Det är lite annorlunda så klart, men det är skönt att få spela och börja anpassa sig. Det är mycket is att täcka där ute, säger han och fortsätter:

– Det krävs fler skär med skridskorna för att ta sig till en viss punkt på isen. Det kommer ta ett tag att vänja sig vid det.

Foto: Bildbyrå
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM