Han stöttas av AIK och Tre Kronor

avPatrik Brenning

HOCKEY

Ska samla in pengar till den förlamade hockeyspelaren

1 av 2 | Foto: Magnus Liam Karlsson
Tomas Hjert.

Nyheten om Tomas Hjerts olycka har nått långt längre än Trångsund.

Nu lovar Tre Kronor att hjälpa 20-åringen och ekonomiskt hårt prövade AIK Hockey kommer att ägna en hel kval-

seriematch till att för-söka samla in pengar till Hjerts nystartade rehabiliteringsfond.

– Alla spelare kommer dessutom att bidra personligen och vi vill utmana alla andra svenska hockeyklubbar att inte vara sämre, säger AIK:s marknadsansvarig Jan Herrström.

För att hjälpa Tomas Hjert efter 20-åringens svåra olycka har hans klubb Trångsunds IF nu startat ”Tomas Hjerts rehabiliteringsfond”. Konkurrerande klubbar som Vallentuna och Huddinge har redan hjälpt till och nu kommer ytterligare stöd från mer oväntat hall.

Tillägnas matchen

AIK Hockey kommer inte att sälja matchvärd-skapet till en av sina kval-seriematcher utan dedicerar i stället hela evenemanget till Hjert.

– Vi kommer att uppmärksamma vad som hänt Tomas överallt kring matchen. Det här är en sak som kan hända vem som helst och vi vill visa att ishockeyklubbarna tar hand om sina spelare, oavsett vilken klubb de spelar i, säger Jan Herrström.

”Väldigt tacksam”

Även Tre Kronor har lovat att bidra, fast exakt hur är inte klart ännu. Dessutom kommer Trångsund att spela sin sista match i år, den 31 mars, till Hjerts ära.

– Jag tycker inte om att få hjälp i vanliga fall så först tänkte jag att ”det här är väl inte deras problem”. Men nu när man kommit en bit på vägen märker jag att det behövs. Jag är väldigt tacksam för alla som bryr sig. Man känner sig uppskattad, säger Tomas Hjert.