Hemlig plan ska stoppa ny skandal

HOCKEY

Åtgärderna avslöjas dagen före derbyt: ”Taktik”

Arbetet pågår för fullt med att stoppa en ny derbyskandal.

Men vilka åtgärder som görs kommer man inte berätta förrän dagen innan nästa derby – allt för att inte avslöja taktiken för huliganerna.

– Viss taktik kan det vara, säger Michael Englund, säkerhetschef på Globe Arenas.

Efter skandalderbyt i Globen för en vecka sedan väntar ett nytt derby den 11 januari. Bakom kulisserna pågår ett intensivt arbete där Hockeyligan, polisen, Djurgården och AIK ser över vilka åtgärder som ska göras för att undvika en ny skandal.

Men vilka konkreta åtgärder som görs är höljt bakom dunkel.

– Vi kommer inte gå ut med någon övrig information nu, men kommer hålla en presskonferens där polisen, AIK, Djurgården och Ericsson Globe kommer vara med, säger Hockeyligans säkerhetsansvarige Lena Sahlin.

”Tar tag i det här”

Denna kommer hållas den 10 januari – med andra ord dagen innan nästa derby.

– Viss taktik kan det vara, säger Globe Arenas säkerhetschef Michael Englund. Men jag skulle gärna gå ut med det redan i dag, anledningen till det är för alla barnfamiljers skull och att de ska förstå att vi verkligen tar tag i det här. Vi vill ju att det här även ska vara en familjetillställning.

Ingen klack stängs av

Men det finns en taktik bakom att ni inte vill gå ut med förändringarna redan nu, för att inte avslöja allt för huliganerna redan nu?

– Jag överlåter den frågan åt polis och arrangör men det är inte helt otroligt att det kan vara värdefullt att vänta in i det sista med att berätta vad vi gör.

– Vi vill inte beskriva vår taktik närmare innan. Men alla är samstämmiga att vi alla tar det här på största möjliga allvar.

Tidigare har det diskuterats att stänga av en av lagens klackar från derbyt, men det är inte längre aktuellt.

– Det vore ett nederlag om inte båda lagen kunde ha sina klackar där, säger Globe Arenas vd Ninna Engberg.

”Stänga av dem”

– De som förstör ska vi göra något åt. Men skulle vi stänga av en hel klack skulle de ändå få tag på biljetter via Ticnet, det är bättre att vi styr den här frågan i ett större perspektiv. Vi kommer driva jättehårt mot regeringen för en lagförändring så att vi kan stänga av dem som missköter sig från arenan.

ARTIKELN HANDLAR OM